Aktywne Wpisy
phaxi +6
czy mozna zostac programistom bez studiow? ucze sie juz 3 tygodnie i teraz nagle moj znajomy programista (magister) mi mowi ze marnuje tylko czas bo najpierw robi sie dyplom a potem zaczyna praktyke
#programowanie #programista15k
#programowanie #programista15k
MgrMarecki +81
Mam niesamowitą bekę jak patrzę na główną, gdzie wisi artykuł o menu dla muzułmanów w Energylandii. Serio namawianie do bojkotu bo ktoś dał dodatkowo jakieś żarcie w innym stylu? Zrozumiałbym gdyby bojkot był jak by była sama wege kuchnia, ale bez przesady - mięso jest mięso (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#energylandia #wegetarianizm #gotujzwykopem #heheszki
#energylandia #wegetarianizm #gotujzwykopem #heheszki
Mam pytanie do tych znajacych sie cos na prawie.. ponad tydzien temu moj tesc sprzedal sprawny motocykl marki Romet ( wiem ze to zaprzeczenie ale tak bylo).
Kupujacy przyjezdzal 2 razy ogladac, sprawdzal olej opony itd.. Po udanej tranzakcji odjechal motocyklem do domu ( 70 km )
Wczoraj dostalem telefon ze oddal motocykl do seriwsu rometa na przeglad i podobno nie ma tam oleju, co za tym idzie sprzeglo jest spalone i z silnika dochodza jakies stuki. Gosciu chce zwrocic motocykl i zada zwrotu gotowki..
Czy ma prawo zwrocic taki motocykl? Przeciez moto bylo sprawne i nagle po tygodniu i magicznej wizycie w serwisie takie rzeczy sie z nim dzieja? Serwis rometa jeszcze mowi ze moze wystawic zaswiadczenie o "stukach w silniku". Czy nie powinien tego zbadac rzeczoznawca?
1 raz jestem w takiej sytuacji i nie mam pojecia co robic..
#prawo #motoryzacja #motocykle
@Nicescroll: to akurat jest glupota. Nigdy nie ma znaczenia to czy druga osoba wiedziala o wadach czy nie. To nie prawo karne ze umyslnosc ma znaczenie.
@JanuszChamie: zatailes czyli nie powiedziales. Nie ma znaczenia czy wiedziales czy nie.
@karer: WHAT??? Czyli jak nie mam pojęcia o jakimś fakcie to go zatajam? Absurd. To nielogiczne co napisałeś.
@solo_ta: przeciez mowilismy w jezyku potocznym. Czyli zatajony = wada ukryta. Nie ja uzylem stwierdzenia "zatajony" jako pierwszy.
Komentarz usunięty przez autora