Wpis z mikrobloga

@Niewiemja:

Jakbym chciał to mógłbym w 100% powiedzieć, że mam depresje i fobie społeczną i dostać na to papier od lekarza. Ale #!$%@? nie chce, trzeba ruszyć dupe po prostu

to znaczy że nie masz ( ͡° ͜ʖ ͡°) depresja właśnie na tym polega - na nieuzasadnionym braku chęci i nawet braku zdolności do działania. Nie myl choroby psychicznej spowodowanej zmianami w mózgu ze smutkiem spowodowanym ciężkim
@Niewiemja: @onionomous: dziwne - też miałem taki okres

depresja właśnie na tym polega - na nieuzasadnionym braku chęci i nawet braku zdolności do działania.

Tak się czułem, wszystko się waliło, jakby sam szatan mi na garbie jeździł, fakt relatywnie okres był to krótki, ale był.

Może ludzi "chorych" od zdrowych odróżnia fakt, że nie gadają o chorobie tylko ruszają dupę i ogarniają?

Znam też przynajmniej jeden taki przypadek z bliskiego
@Niewiemja: a co to znaczy poradzić sobie w życiu? Jeśli radzę sobie bardzo dobrze na studiach i mam spoko pracę to sobie poradziłam? bo ja nadal tego nie czuję ( ͡° ͜ʖ ͡°) osoby z różnymi zaburzeniami psychicznymi, fobią itd. to nie tylko te, które nie wychodzą z domu, serio. Spotykasz ich codziennie w pracy i nawet o tym nie wiesz, ruszają dupę codziennie, co nie znaczy,