Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#przegryw #taniec #podrywajzwykopem #dieta #mikrokoksy #odchudzanie Cześć, mam problemy w życiu. Nie umiem zgadać do dziewczyny. Nie umiem tańczyć. Wszystko przez niska pewność siebie, a ta spowodowana nadwagą. Jak schudnąć? Wiem że trzeba ograniczyć cukry, ale nie wiem jak je zastąpić. Proszę o rady co mam czym zastąpić. Co ograniczyć. A co jeść. Wcześniej ograniczylem słodycze, ale nie dałem rady i po miesiącu wróciłem do starych nawyków. Nie lubię uczucia gdy chodzę głodny, mam wtedy wrażenie że tak jest jeszcze gorzej bo skodze zdrowiu.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: dope
  • 19
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Pamiętaj, młody Padawanie, że dobry gospodarz konia pod dachem trzyma.

Ja jestem gruby, bo mnie stać.

A jak się komuś nie podoba, to mogę go zjeść. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

a #rozowypasek przyjedzie, niezależnie od tego, czy jesteś gruby, czy chudy, czy masz szmal czy nie, on wszystkie chcą się #!$%@?ć,
  • Odpowiedz
  • 2
@KarPaKo zależy ile chłop waży, przy dużej wadze może za bardzo stawy obciążać bieganiem
Ogranicz te słodycze, jak. Masz ochotę to zjedz owoce, to na pewno na start pomoże, lecz później musi wejść ujemny bilans kaloryczny i regularny ruch, najlepiej silka. Sam tego nie ogarniesz, czeka cię albo dużo oglądania filmów na yt, albo wykupienie przynajmniej przez miesiąc kogoś kto ci pokaże co i jak, bo nieumiejetnie ćwicząc możesz sobie zrobić krzywdę
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Ja po zredukowaniu swojego sadła to miałem problem, żeby spojrzeć na jedzenie XD! i miałem problem z nabieraniem na masie, ale wszystko stopniowo, znowu jem więcej, a ty jak wytrzymasz to będziesz żreć mniej i gwarantuje ci, że będziesz miał problemy ze spojrzeniem na jedzenie.
  • Odpowiedz
Wiem że trzeba ograniczyć cukry, ale nie wiem jak je zastąpić.

@AnonimoweMirkoWyznania: Nie cukry koniecznie, a ogólnie przyjmowane kalorie w porównaniu do twojej aktywności. Oblicz kalkulatorami z neta twoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, odejmij od tego 200-300 kcal. Ściągnij sobie appkę Myfitnesspal albo zarejestruj się na Cronometer i dodawaj WSZYSTKO co pijesz i jesz danego dnia. Pilnuj, żeby nie przekroczyć tego, co ci wyszło wcześniej.
Ja jem węgle aż miło i schudłam
  • Odpowiedz
  • 3
@AnonimoweMirkoWyznania Cumplu, napisz coś więcej jaka waga i wzrost. Jeszcze w styczniu ważyłem w okolicach 120kg, teraz 95kg. Nigdy nie chodziłem głodny, nie wydałem nawet złotówki na dietetyka a udało mi się schudnąć ponad 25kg w ciągu 4 miesięcy. Ważna jest aktywność fizyczna jeżeli dużo ważysz z początku wystarczą spacery, 2-3 razy w tygodniu. Słuchawki na łeb, Spotify i lecisz. Co do diety to tak jak napisała @libmor pobierz sobie myftinesspal, policz
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania:

Dieta: Ważysz się codziennie rano na czczo, zapisujesz, wyciągasz średnią z tygodnia jeżeli jest więcej niż w poprzednim odejmujesz 100kcal i tak do momentu, aż będzie mniej. Nie licz nic kalkulatorami, po prostu policz ile teraz jesz i niech to będzie twoja bazowa kaloryka od której zaczniesz. Co jeść? Wszystko co wliczysz do swojego dziennego bilansu. Jedz po prostu tak żeby utrzymać kalorykę i żeby nie obciążać psychiki.

Trening: Najlepiej
  • Odpowiedz
  • 3
@AnonimoweMirkoWyznania możesz być pewny siebie również bez chudnięcia - to tylko wymówka. Jak zrzucisz kilogramy to znajdziesz coś innego, czym będziesz sobie tłumaczył nieumiejętność zagadania.
Owszem, warto jest zrzucić kilogramy z powodów zdrowotnych ale to nie jest recepta na wszystkie problemy
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania Jestem ekspertem od odchudzania 40kg lżejszym niż kiedyś.
Cukry zastąp dwiema rzeczami:
- Mięsem
- Niczym (MŻ)
Poczytaj o diecie ketogenicznej i "intermittent fasting" (czyli polecam nie jeść aż do powrotu z pracy/uczelni, po prostu nie bierz jedzenia, szybko przywykniesz). Dorzuć ćwiczenia siłowe (po pierwsze by schudnąć i nakręcić metabolizm, po drugie by flaka wypełnić).
Uważaj szczególnie na pieczywo i owoce. Nie powinieneś jest wcale cukrów. Nie w małych ilościach, tylko
  • Odpowiedz