Wpis z mikrobloga

#smolensk

Mam pytanie do zwolenników zamachu: tyle n--------------e przez lata o przeróżnych dowodach na zamach smoleński o ginących ludziach z tym związanych. Dlaczego więc 2 lata po objęciu władzy przez PiS nie postawiono nikomu zarzutów?!

Czyli dalej wersja o wypadku i winie pilotów razem z rosyjską wieżą kontrolną wygrywa. #polityka
rbk17 - #smolensk

Mam pytanie do zwolenników zamachu: tyle n--------------e przez ...

źródło: comment_fP82Z3RyO2ZJY0JQYY9pP1HpZkkTfM1Q.jpg

Pobierz
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

uważasz, że nikt związany z tą katastrofą nie zginął w dziwnych okolicznościach?

@Illegal88: no to kto i czemu do dziś nie ma żadnego śledztwa albo już procesu - PiS ma pełnię władzy to w czym problem?! Widocznie zginęli bez powiązania z tą sprawą.
  • Odpowiedz
@rbk17: Co się stało w smoleńsku wiedzą w Moskwie, Berlinie, Waszyngtonie i może w Tel Awiwie lub Londynie. Geopolityka to ciężki kawałek chleba i taki stan jak na ten moment odpowiada PiS. Nierozwiązana sprawa to paliwo zapalne dla zwolenników a jakby rzeczywiście był zamach to jakie kroki trzeba by było podjąć? To samo można powiedzieć a aneksie do raportu WSI. Dlaczego nikt jeszcze tego dokumentu nie udostępnił?
  • Odpowiedz
@Illegal88: jak nie może udowodnić to zamachu nie było - dla mnie to jet proste. Gdyby choć jedna przesłanka była że mógł to być zamach ale nie ma żadnej. Zginęli ludzie, którzy tylko szkodzili polskiej polityce, szczególnie prezydent, który był dla PiSu kulą u nogi.
  • Odpowiedz
@bleiddwn: jakby co pomyłka rosyjskich kontrolerów nie kwalifikuje się pod zamach tylko pod zaniedbanie. Gadanie o zamachu z powodu antagonistycznej postawy wobec Rosji to kompletnie żaden dowód. Mam nadzieję że to od dawna jest już wyjaśnione z "kołem zamachowym"?
  • Odpowiedz
otworzyłeś linka co Ci wysłałem?

@Illegal88: jest tam napisane że to zgony po katastrofie, a tymczasem jest 1 zgon przed katastrofą. Tego nie powinniśmy już brać pod uwagę, to już nadgorliwe doszukiwanie się dowodów zamachu. Najdziwniejsze jest to zadźganie dziennikarza przez swojego redaktora oraz powieszenie Muśa - czemu Ziobro nic zrobił w tych sprawach przez 2 lata?
  • Odpowiedz
dopiero łyknęli sądy, spokojnie na wszystko będzie czas

@Fryceusz: aha czyli o cichaczu szykują mega wielkie p-----------e z wysypem pozwów i spraw? Pewnie najlepiej na kampanię wyborczą w 2019 r ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
kto to wie co tam się dzieje

@Fryceusz: taktyką PiSu jest aby lud nieustannie miał jakiegoś wroga, bez tego drastycznie im spada poparcie. Czyli najpewniej szykują coś naprawdę wielkiego i mozolnie teraz co do szczegółu opracowują dokumentację do potężnej sprawy sądowej a może i nawału spraw. To by było logiczne bo oprócz samych miesięcznic ze smoleńskiem siedzą naprawdę cicho. No nic zatem czekamy na rozwój wydarzeń, przynajmniej jest już napisane
  • Odpowiedz
jaka jest zatem taktyka PO?

@Illegal88: w 2011 r. wygrali bez oczerniania PiSu, prowadzili spokojną, pokojową kampanię wyborczą i to wystarczyło.
  • Odpowiedz