Wpis z mikrobloga

#smolensk

Mam pytanie do zwolenników zamachu: tyle #!$%@?ście przez lata o przeróżnych dowodach na zamach smoleński o ginących ludziach z tym związanych. Dlaczego więc 2 lata po objęciu władzy przez PiS nie postawiono nikomu zarzutów?!

Czyli dalej wersja o wypadku i winie pilotów razem z rosyjską wieżą kontrolną wygrywa. #polityka
rbk17 - #smolensk

Mam pytanie do zwolenników zamachu: tyle #!$%@?ście przez lata o...

źródło: comment_fP82Z3RyO2ZJY0JQYY9pP1HpZkkTfM1Q.jpg

Pobierz
  • 132
@Movet: czyli Rosjanie niedbale podeszli do katastrofy co absolutnie nie jest żadnym wskazaniem na zamach. Wiadomo od dawna że nas nie szanują, w przypadku państw z G20 na pewno by się mocniej przyłożyli ale nas mogą traktować olewatorsko bo co im zrobimy?

Także dla mnie to tak wygląda, oczywiście jak ktoś mi przedstawi lepszy punkt widzenia to może go przyjmę.
wtedy PiS sprowadził jakiegoś naukowca z USA który zajął się analizą zdjęć satelitarnych ze Smoleńska) przed katastrofąwtedy PiS sprowadził jakiegoś naukowca z USA który zajął się analizą zdjęć satelitarnych ze Smoleńska) przed katastrofą

@Stachu_a_kto_przy_telefonie: to jest w ogóle najlepszy motyw. Cieszewski był wprowadzony na konferencje smoleńskie niczym rycerz zabijający smoka w bajce, który potem z królewną wjeżdża na białym koniu na zamek. Jeszcze szybciej ten rycerz Cieszewski spieprzał z Polski gdy
@rbk17: To akurat jeden z moich najwiekszych zawodow rzadami PiS.
Pewnie, ze w zamach nie wierze, ale trzeba byc slepym zeby nie widziec zaniedban w trakcie prowadzenia sledztwa, pochowku ofiar, policzka jaki Rosja nam zadala zatrzymujac wrak.
Mialem nadzieje, ze wszelkie niescislosci zostana wyjasnione, wrak trafi do nas, byc moze osobom winnym zaniechan (np. w trakcie identifikacji cial) zostana postawione zarzuty.
Ogolnie mowiac temat bezprecedensowej katastrofy lotniczej zostanie dopiety na ostatni
Moim zdaniem Pis jest "za mały", żeby dociec prawdy, nie mówiąc o skazaniu kogokolwiek, zreszta wydaje mi się, ze im tylko zależy na graniu na emocjach, tak samo jak Po.

@Illegal88: Skoro jest za mały to dlaczego Kaczyński z Macierewiczem kłamali przed wyborami, że jednak nie jest? Skoro PIS jest za mały to dlaczego Kaczyński z Macierewiczem nadal kłamią, że nie są za mali i prawdę ujawnią?
Tu nie chodzi o zamachy a o rzetelność prowadzonego śledztwa, które na podstawie obecnych ekshumacji i wniosków pokazuje ogromne nieprawidłowości, bo jak tłumaczyć 2 głowy i 3 nogi w jednej trumnie ??

@chrupol: W jaki sposób ekshumacje dowodzą nierzetelności śledztwa? W jaki sposób to rzekomo ma podważać ustalenia komisji Laska?
@chrupol: Jak nie chodzi o zamachy skoro dalej uzywasz slowa "zamach", ktore klamliwie opisuje wypadek lotniczy?
Sprawe trumien mozna wytlumaczyc tym, ze z pasazerow zostala miazga, niedlugo po zdarzeniu byly juz naciski ze strony pisu (ktory juz wtedy gral ta tragedia), zeby szybko sprowadzic te ciala do Polski. Rzad PO pytal rodziny czy chca otwierania trumien i ekshumacji i bardzo niewiele rodzin chcialo. Teraz sie zrobila kolejna afera, bo PiS to
A co mają powiedzieć? Słuchajcie, oficjalna historia to kłamstwo ale nie możemy ujawnić prawdy, ponieważ finansjera i USA nam nie pozwalają?

@katuluu: Przy takim postawieniu sprawy odpowiem: nic nie powinni mówić. Powinni po prostu #!$%@?ć na zawsze. I najlepiej gdzieś daleko od naszej ojczyzny.