Wpis z mikrobloga

@humm: Przepis nie jest jakąś tajemnicą, żebym słał na priw :)

Mąka 00 - 800-900 gramów.
Pół litra wody źródlanej.
20 gramów soli morskiej.
5 gramów
  • Odpowiedz
  • 0
@Slonx no, no spoko. Bardziej też mnie ciekawil sposób jak zrobiłeś tak cienką. Sprawdzę przepis, jak znajdę czas. Długa fermentacji to sukces dobrej pizzy.
Z pieca będziesz zadowolony. Warto wydać pieniądze. U mnie też tylko 4 składniki na ciasto. Oliwy nie daje. Kombinuje jedynie jeszcze z hydracją ciasta. Tylko jak pisałem wcześniej na zwykłej mące ciasto się szybko pali od dołu. Jest czarne. Tylko jak kupisz, uważaj, żeby nie było dziur
  • Odpowiedz
  • 0
@Slonx w październiku będę w Polsce. Jako, że mi się kończy mąka I muszę zamówić, wezmę 1kg więcej. Jak będę na mój koszt wyślę do Ciebie. Mąka Caputo 00 pod neappolitane. Dałem Cię do obserwowanych. Może do tego czasu już kupisz piec
  • Odpowiedz