@push3k-pro: @RRybak: @Slonx: co do kamienia to jeden mirek polecał kiedyś płytki z castoramy czy innego obi. Efekt taki sam jak kamień a dużo tańsze. Sam nie próbowałem, ale brzmi zachęcająco. Jak znajdę ten wpis to zawołam.
@Slonx warto, mam i robię pizze na tym. Nie ma porównania. Tylko tego trzeba dobrej jakości mąkę 00 kupić, inaczej zwykła za szybko pali się I musisz jechać na niższej temperaturze.
@Slonx no, no spoko. Bardziej też mnie ciekawil sposób jak zrobiłeś tak cienką. Sprawdzę przepis, jak znajdę czas. Długa fermentacji to sukces dobrej pizzy. Z pieca będziesz zadowolony. Warto wydać pieniądze. U mnie też tylko 4 składniki na ciasto. Oliwy nie daje. Kombinuje jedynie jeszcze z hydracją ciasta. Tylko jak pisałem wcześniej na zwykłej mące ciasto się szybko pali od dołu. Jest czarne. Tylko jak kupisz, uważaj, żeby nie było dziur
@Slonx w październiku będę w Polsce. Jako, że mi się kończy mąka I muszę zamówić, wezmę 1kg więcej. Jak będę na mój koszt wyślę do Ciebie. Mąka Caputo 00 pod neappolitane. Dałem Cię do obserwowanych. Może do tego czasu już kupisz piec
Największym szokiem kulturowym podczas mojej wycieczki na Islandię, była dla mnie darmowa woda w Pizzerii. Jak to tak nie brać 15zł za szklankę pitnej wody? #polska #islandia #podroze
@Slonx: A co to, jakie daje efekty i ile to kosztuje?
https://www.wykop.pl/wpis/22386715/kazdy-kto-lubi-robic-domowa-pizza-niech-dorwie-kam/
Koszt to jakieś 500 zera, osiąga temperaturę 470-500 stopni, da się w nim zrobić nawet neapolitańską.
https://jakumammy.pl/domowy-piec-do-pizzy
A tu masz recenzję: http://domowa.pizza/optima-electra-pizza-express-napoli/
Mąka 00 - 800-900 gramów.
Pół litra wody źródlanej.
20 gramów soli morskiej.
5 gramów
Z pieca będziesz zadowolony. Warto wydać pieniądze. U mnie też tylko 4 składniki na ciasto. Oliwy nie daje. Kombinuje jedynie jeszcze z hydracją ciasta. Tylko jak pisałem wcześniej na zwykłej mące ciasto się szybko pali od dołu. Jest czarne. Tylko jak kupisz, uważaj, żeby nie było dziur