Wpis z mikrobloga

Obejrzyjcie film, zwróćcie uwage na jeden z komentarzy i przypatrzcie się dobrze w jaki sposób Szpilka za każdym razem ląduje na dechach. W walkach z Mollo za każdym razem dostaje cios kontrujący po swojej akcji, za każdym j-----m razem. Dwie walki, cztery razy dechy i za każdym razem Mollo ładuje mu b---ę w momencie ataku i odsłonięcia się. Czemu o tym piszę? bo kilka lat później dokładnie w takim sam sposób Szpilka zostaje skończony przez Wildera, a wczesniej przez Jenningsa. Wilder niedawno w wywiadzie przyznał, że doskonale wiedział o tym, że Szpilka ma błędy w obronie, w momencie ataku odsłania się za każdym razem tak samo ( obejrzyjcie walkę z Wilderem, widac doskonale, że Wilder poluje na jeden cios, Szpilka cała walkę atakuje dokładnie tak jak z Mollo, cepy, zejście na dół, próba trafienia sierpem i odsłonięcie szczęki, gleba). Niestety w walce z Kownacki było dokładnie to samo widać, plus jeszcze gorsza obrona, a właściwie jej brak. W Walkach z Mollo i Wilderem Szpilka co prawda potrafił z tego chaosu wyprowadzic dobre ciosy, tak w starciu z Kownackim często przestrzeliwał ciosy. Moim zdaniem, jeżeli gośc nie umie wyeliminować przez bite 5 lat błędu, który spowodował u niego 3 porażki i 4 nokdauny w walkach z Mollo, nie ma czego szukac w zawodowym boksie. On jeszcze może zostać mocno znokautowanym, bo stracił pewnośc siebie, która dała mu wygrane z Mollo, a utrwalonych błędów nie umie wyeliminować. Dałem się zjeść tej medialnej otoczce Szpilki, jak sie bliżej przyjrzeć jego walkom, on jest totalnie przeciętny, a sama walka z Kownackim momentami wyglądała jak starcie dwóch amatorów gdzieś w remizie w Parzęczewie Dolnym.

W komentarzach ten film z Wilderem, w którym opowiada o KO jaki zrobił Szpilce, film już się tu pojawił, ale w kontekście poprzednich walk Artura dobitnie pokazuje, jak prosty technicznie i taktycznie jest Artur. Drugi film to KO Jenningsa, i dokładnie taki sam sposób posłania Szpilki na deski.

#boks #ciekawostki
Obserwatorzramienia_ONZ - Obejrzyjcie film, zwróćcie uwage na jeden z komentarzy i pr...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Obserwator_z_ramienia_ONZ: no, ale z Adamkiem wygrał, który ponoć jest tak szybki i powinien wykorzystywać błędy w obronie Szpilki.
Szpilce w pewnym momencie przewróciło się we łbie. "Nie usłyszałem rad Lennoxa gdyż odeszedłem". Uwierzył, że jest wielki bokserem i przeciwnicy sami będą się przewracać. Shields mówił, że na treningach wyglądał bardzo dobrze. No ale co z tego skoro w ringu zmienia się w sebixa spod dyskoteki.
Najlepiej w tym sporcie wypadają
  • Odpowiedz
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: jeszcze przy nokaucie Wildera na filmiku, który wrzuciłeś (pierwsze trzy sekundy) bardzo wyraźnie widać jak Szpilka wyprostował lewą rękę. Kąt zgięcia przy sierpie powininen być 90 stopni, a on praktycznie wyprostował łapę podczas zamachu. To nie był żaden sierp a zwykły luj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: ja zawsze uważałem, że Szpilka jest za głupi, żeby osiągnąć sukces, a twoja analiza zdaje się to potwierdzać. Nie znam się za bardzo na boksie, ale wiem, że w każdym sporcie trzeba trochę myśleć, żeby być naprawdę dobrym. Jeżeli ktoś nie potrafi przez kilka lat zniwelować bardzo złego nawyku, no to najwyraźniej jest zbyt tępy i tego nie przeskoczy.
  • Odpowiedz
@Terebellum bardzo lubie Conora za styl walki i za charyzmę, za show ktore robi i bardzo nie lubię Floyda za to, ze boks zmienił w biznes, dla niego zawsze liczyła sie najpoerw gaża a potem sprawy sportowe, to ze jest niepokonany to tez dyskusyjne bo mial kilka trudnych pojedynkow. Bardzo bym chcial zeby Conor wygrał ale mozna mu dac moze 1% szans na wygraną, nie wiem jakis fartowny cios, może przekręt
  • Odpowiedz