Aktywne Wpisy
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
B12477 +19
Camerdineri..
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka
Pisałem ostatnio, ale chciałem zebrać wiedzę w całość.
Mam 182cm wzrostu
W styczniu ważyłem 115Kg, w marcu 111kg, w połowie czerwca 108,5Kg.
Do połowy czerwca ćwiczyłem jak miałem czas. bywały ciągi tydzień-dwa bez ćwiczeń, Dietę średnio trzymałem.
Od połowy czerwca mam dietę 2000kcl. Ćwiczę 3-4x w tyg.
Pod koniec czerwca 105.9Kg
Przykładowe jedzenie - przez cały dzień (oprócz tego wypijam 3L wody + duuużą czarną gorzką herbatę (kubek 700ml):
1. Kefir 400gr + 200gr truskawek
2. Ser + Warzywo np serek wiejski (200gr) + duży pomidor (pewnie też ze 200gr)
3. "Fit przekąska" np kasza jaglana z masłem orzechowym i owocami, jakiś baton białkowy domowej roboty (200-250kcl) Zazwyczaj składem jest odżywka białkowa.
4. Obiad do 200gr mięsa głownie drób (zazwyczaj pieczone, ew grilowane) + 50gr ryżu/kaszy + ok 200gr warzyw (np warzywa na patelnie)
5. Odżywka białkowa (w dni treningowe, lub jak brakuje biała w danym dniu) zazwyczaj jest to białko olimp - ok 120kcl (z wodą)
6. Ser (opakowanie)+ warzywa (200gr), chuda szynka/kiełbasa (30-50gr) (znalazłem taką fajną w biedrze - ok 200kcl w 100gr,)
Wszystko łącznie zamyka się w 1950-2050 kcl staram się mieć 200gr białka (czasem jest mniej) :(
Trening
rozgrzewka - rower )cel manualny) 150kcl ~12min
trening FBW- około 12 maszyn obciążanie zbliżone do maksymalnych (tak aby zrobić wszystkie serie), 3x12powrórzeń, zajmuje mi to w zależności od dostępności maszyn ok 60-75min
rower na na koniec (cel manualny 450kcl) - ok 35min
wody wypijam przez trening 1,5L
Powoli cześć maszyn zastępuje wolnymi ciężarami.
Chwilowo chciałem sobie dać spokój z chemicznymi spalaczami tłuszczu.
Co można zmienić / poprawić aby redukcja lepiej szła?
@modzelem: ???
@florekflorek: Trening ogólnorozwojowy - nie pamiętam nazw maszyn (ściąga jest w domu)
Trener rozpisał mi trening. Na pewno jest tak, że ćwiczę wszystkie główne partie ciała)
ogólnie po niecałych 4 tygodniach na 2kcl czuję się ok.
Komentarz usunięty przez autora
Zamiast kardio wolę już zrobić przysiady na niższym ciężarze, wysokich powtórzeniach i krótkiej przerwie. Żadne aeroby mnie tak nie męczą jak to.
Osobiście na redukcji unikam owoców jak ognia i niestety sam muszę redukować na dużo niższych kaloriach niż bym chciał i byłoby dla mnie przyjemne.
@modzelem: 200gr truskawek ma 65kcl, 10gr cukru, 16gr węgli. To bez tragedii imo.
@turtledove:
Ser oczywiście biały. Jajka jem, głównie na twardo (wczoraj jadłem jaka z pieczarkami). Na te 2k kcl się nie upieram, ale głodu nie czują jako takiego. Najgorzej dla to nie jeść dużo na kolację :(
Moje do pełna to przed dietą było 4k kcl na kolację :>