Aktywne Wpisy

PtactwaWiele +3
Pomijając całą mroczną stronę #epstein która jest oburzająca chociaż raczej niezbyt zaskakująca, jest myśl która nie daje mi spokoju.
Gość jest znikąd, ot urodził się w przeciętnej rodzinie w ciągu swojego życia doszedł do olbrzymich pieniędzy i olbrzymich znajomości. Przecież taka wyspa to tylko jeden side quest tego chłopa w życiu, a wymaga dużego nakładu pieniędzy i czasu. Weź znajdź wyspę, kup, zaplanuj co tam wybudujesz, dostarcz to wszystko, miej
Gość jest znikąd, ot urodził się w przeciętnej rodzinie w ciągu swojego życia doszedł do olbrzymich pieniędzy i olbrzymich znajomości. Przecież taka wyspa to tylko jeden side quest tego chłopa w życiu, a wymaga dużego nakładu pieniędzy i czasu. Weź znajdź wyspę, kup, zaplanuj co tam wybudujesz, dostarcz to wszystko, miej
Diagnoza GPT ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wygląda jak start korekty/odwijania “AI trade”, a nie jednorazowy zjazd. I nie mówimy tu o plotkach z sociali, tylko o tym, co powtarza dziś profesjonalna prasa i serwisy rynkowe.
Co według rynku “naprawdę” się dzieje
Wygląda jak start korekty/odwijania “AI trade”, a nie jednorazowy zjazd. I nie mówimy tu o plotkach z sociali, tylko o tym, co powtarza dziś profesjonalna prasa i serwisy rynkowe.
Co według rynku “naprawdę” się dzieje

http://codingways.blogspot.de/2012/08/implementing-thread-safe-queue-in-c11.html
Mam dwa pytania.
1. Po co używać tutaj
std::shared_ptrJeśli będę chciał użyćshared_ptrto sobie dam zaTwięc gość chciał za dobrze? Dobrze myślę?2. Po co strażnik (
std::lock_guard lock(mMut);) wEmpty? I tak po zwróceniu true/false nie wiemy czy kolejka jest pusta lub pełna. Bo locka już nie ma. I w kolejnej operacji wcale nie musi być już pusta.#cpp11 #cpp #programowanie #wielowatkowosc
1. Wydaje sie, ze masz racje.
2. Jeśli jeden watek będzie ustawial flage (zakladajac, ze jest to zaimplementowane przy uzyciu jakiejs flagi) isEmpty a drugi ja czytal to masz race condition.
Gość nie chciał za dobrze, tylko ładnie napisał kolejkę. Gdybyś przykładowo chciał dwie kolejki, z intem i double, to bez tego T trzeba by było napisać dwa razy klasę z
std::shared_ptrzamiast po prostu zwracać T