Wpis z mikrobloga

Dawno nic nie pisałam, a dziś będą takie bardziej przemyślenia o uzytkownikach w związku z moją ostatnią aktywnością na mirko niż opowieści. Pozwolę to sobie wypunktować.

1. Pierwsze co zaobserwowałam wsrod wykopkow to problem z czytaniem ze zrozumieniem. I nie chodzi o jakieś ambitne czytanie między wierszami czy wychwycenie wyrafinowanej ironii, tylko zarzucanie mi czegos czego nie napisałam lub jakas bezsensowna nadinterpretacja by tylko udowodnic, ze robie zarzutki.
Pierwszy lepszy przykład to gdy pisalam naprzemiennie siostra/kuzynka, gdzie w moich rejonach mowi sie na kuzynostwo rowniez rodzenstwo cioteczne i jest to czesto skracane do brata/siostry.
No ale za chwile znalazla sie masa bystrych #csiwykop ktorzy mi pisali, ze to zarzutka bo raz pisze o siostrze a raz o kuzynce i sama sie juz myle w swoich wpisach xD Elita internetu - wydział sledczy normalnie xD Bo Mango uzywa regionalizmow, ale przeciez to nie jest istotne bo odkrylismy przestepce-zarzutkowicza! bijcie nam brawo bo Mango sie "pomylila" i napisala siostra zamiast kuzynka a my to sprytnie namierzylismy :D brawo bystrzachy ;)
Co smieszniejsze, jak w jednym wpisie wytlumaczylam dlaczego tak piszę, to nagle okazalo sie ze wszedzie sie tak mowi xD
Do tego dochodzi cała masa mniejszych lub wiekszych drobiazgow ktorych nie chce mi sie szukac w gąszczu komentarzy :-)

2. Wykopki postrzegające świat zero-jedynkowo. Moja ulubiona grupa - jesli cos im sie nie przydazylo w zyciu to nie moze sie przydazyc nikomu innemu bo to na pewno bait. Wrecz niemozliwym jest, zeby ktos sie zachowal kontrowersyjnie lub niemoralnie - takich ludzi przeciez nie ma. Bo przeciez ja ich nie widzialam to jak moga tacy byc? A to, ze nie widzialam bo nie opuszczam swojej piwnicy na pewno nie ma nic do rzeczy. takich ludzi nie ma i c--j. Wszyscy sa tacy sami jak ja.
Dziewczyna pisze o trójkącie w internecie? Na pewno fejk - dziewczyny o takich rzeczach przecież nie piszą, wszystkie są grzeczne i ułożone a s--s tylko po slubie i na misjonarza. Tak bylo bo tak mi mama mowila xD zarzutkaoneoneone!!11

3. Ludzie którzy bóldupią dla samego bóldupienia. Czlowieku nigdzie nikogo nie zmuszam, żebys mi wierzył w moje historie, czy żeby Ci sie podobaly. Są ludzie ktorym się podobaja (nawet niektorzy i tak nie wierzą ale je lubią :-)) i są ludzie ktorzy nie wierzą, nie lubią itd. Rozumiem to i mnie to nie dziwi bo zawsze się ktoś taki znajdzie.
Ale czy brak wiary w to co pisze daje Ci przyzwolenie na obrażanie mnie? ze jestem zjebem, debilka etc?
Tacy ludzie moim zdaniem maja najwiekszy problem ze sobą. Gdy mi sie cos nie podoba to daje na #czarnolisto a nie obrazam ludzi bo historia przekracza moje wyobrazenie i jest ponad moj malutki umysl.
Dobrym przykladem jest tutaj wpis pewnego uzytkownika, ktory wszystkich ktorzy sie z nim nie zgodzili jak leci wyzywal od debili i boldupil zamiast zczarnolistowac moj tag i zapomniec. No ale nic, po mnie to i tak na szczescie splywa :-)

#przemyslenia #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zarzutka

__________________________________________________________________________________
#opowiescimango - chcesz byc na bieżąco? OBSERWUJ :-)
MangoZjem - Dawno nic nie pisałam, a dziś będą takie bardziej przemyślenia o uzytkown...

źródło: comment_A0QILJ6GHu6PGddlcnV678an9fDIGVR9.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@MangoZjem Znasz takie coś jak internet? :) Tutaj nikomu nigdy NIE DO GO DZISZ. Nie przejmuj się i pisz dalej historyjki bo są ciekawe :3. Powodzenia!
  • Odpowiedz
@MangoZjem: no to dowaliłaś ciekawostki. xD
Co w tym dziwnego, że ludzie zarzucają Tobie zarzutki, skoro duża część wpisów na mirko to właśnie baity? Dlaczego akurat Ty powinnaś się cieszyć bezkrytycznym zaufaniem Mirków i Węgierek?
  • Odpowiedz
@0ptymista: bazowalam na swoich wpisach ale odnosilam sie do ogolu raczej i wszystkich wpisow na mirko. nie mowie, ze akurat mi powinni wierzyc, ale smieszy mnie ze kazdy wszystko (o ile nie jest to historia o podrozach w czasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)) wyzywa od baitow
  • Odpowiedz
no to dowaliłaś ciekawostki. xD

@0ptymista: i gratulacje za potwierdzenie mojej tezy, ze wielu nie umie czytac ze zrozumieniem. gdzie napisalam, ze to ciekawostki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MangoZjem: autor przykładowego wpisu w punkcie 3 jest ozdobą mojej kolekcji na czarnej (znaczy jest jeden jedyny ;) ), nawet ma ciekawy podpis: "Furiat, strażnik poprawności" . Niestety problem z internetem jest taki, że jest tu mnóstwo dzieciaków (fizycznie lub mentalnie) z problemami, którzy koniecznie muszą podbudować sobie ego udowadnianiem że ktoś inny nie ma racji, lub kłócić się dla samej satysfakcji wyprowadzenia kogoś z równowagi.

Jedyna możliwość to olać
  • Odpowiedz
@MangoZjem: faktem jest, że mentalność ludzi wykopu jest prawdziwym rakiem. W większości myślą oni, że są lepsi (bo :tu wstaw jakiś s---------y powód:), a sam fakt przeglądania wykopu daje im prawo do stwierdzania co jest dobre a co złe, co jest prawdziwe a co nie i co najgorsze, jak dana osoba powinna się zachować w danej sytuacji. Oni w końcu wiedzą lepiej.
Dlatego im więcej normalny człowiek przesiaduje na tym
  • Odpowiedz
@MangoZjem: A czy odniesiesz się też do tych prawdziwych zarzutów? Mam na myśli tendencyjne historyjki i przede wszystkim narrację prowykopkową. Bo to główne mankamenty ludzi którzy maja z tymi twoimi bajkami problem. Sposób, w jaki je opisujesz zdradza chęć wejścia wykopkom prosto w ich odbytnice dla jakiejś ilości plusów. Na to nie poswieciłaś troche przemyśleń?
  • Odpowiedz
@MangoZjem: mam rozumieć, ze znowu unikniesz odpowiedzi na pytanie tylko wyciągniesz trzy słowa z mojej wypowiedzi? Czemu nie odnosisz sie do tego w jaki sposób przedstawiasz tu swoje historie?
  • Odpowiedz
@MangoZjem: chodzi o tendencję we wpisach, np. cały ten wywód ze podobno mężczyźni maja gorzej w życiu a jako dowodów użyłaś popularnych tu argumentów. Nic innego jak lep na plusy. to moja subiektywna opinia, jednocześnie trochę zarzut. Co do tematu prawdziwości wpisów to nie wiem na ile sa prawdziwe, w koncu to internet, jednak wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby były. Nie dbam o ich autentyczność. Pozdrawiam:)
  • Odpowiedz
@zwaldemar: gdzies to juz pisalam pod ktoryms wpisem - to byla zarzutka. dzien pozniej lub wczesniej pisalam o tym ze niebieskie maja lepiej w zyciu. ten o ktorym Ty piszesz z jakiegos powodu usunelam ale nie moge sobie przypomniec dlaczego :-) owszem, zrobilam to dla plusow, a konkretniej, zeby zobaczyc jaka jest opinia mirkow i ktory wpis dostanie wiecej
  • Odpowiedz
@MangoZjem boldupcow w internetach nie brakuje. Sporo jest piwniczakow co w dupie byli I gowno widzieli, mało tego wykop to dziwne miejsce samo w sobie. Tu nienawidzi się wszystkich za wszystko, a tych którzy mają więcej nienawidzi się jeszcze mocniej. Niemniej nie należy się przejmować bo życie jest za krótkie na poswiecanie czasu by się uznała że jakieś anony nas nie lubią. Warto byś wrzuciła na luz, bo sama trochę masz
  • Odpowiedz