Wpis z mikrobloga

Właściciel knajpy, w której pracuje, rozporządził od wczoraj, że musimy dzielić rachunki. Chodzi dokładnie o to że każdy rachunek musimy dzielić i drukować osobno na napoje i jedzenie. Obie te rzeczy mają różne progi podatkowe kolejno 23% i 8%. Mimo tego zastanawiam się czy dzielenie przez obsługę rachunków jest jego wymysłem i ze spokojem można to rozliczyć jakimś programem czy cokolwiek nie tracąc tych % czy to rzeczywiście konieczność i jedyne wyjście by nie tracić głupio pieniążków. pytam bo pierwszy raz się z tym spotkałem i wydaje mi się to trochę dziwne. Szef tłumaczy to tym, że w styczniu weszła jakaś zmiana przepisów. Ktoś zna się na temacie ?
#prawo #ekonomia #gastronomia
  • 7
@ZwirekBentonitowy jest dokładnie tak jak mówisz, mimo wszystko szef upiera się że jeżeli nie podzielimy rachunku to będzie musiał zapłacić podatek 23% na cały rachunek, w kółko powtarza, że w styczniu była zmiana przepisów. #!$%@? wie co o tym wszystkim sądzić, w każdym bądź razie dzięki za odpowiedź :)