Wpis z mikrobloga

@trapped: Chyba nie zrozumiałaś co on mówi. Powiedział, że zna go od 25-30 lat i już wtedy miał "dorobek". Następnie, że ten rabin jest ekspertem w sprawach holokaustu i historii Żydów i że dostał ten jego filmik, który następnie sam wrzucił na swojego facebooka . A dlaczego o nim nie ma informacji? Może dlatego, że jest z Izraela i wydaje się mówić tylko po hebrajsku. Szukałaś o nim informacji w
  • Odpowiedz
@Wustenfuchs: serio? ok sam to wrzucił na fejsbuka, zna dorobek szanowanego rabina, ale o jego teoriach dowiedział się bo dostał filmik. bądźmy poważni. tak szukałam w hebrajskim. podrzuć jakikolwiek link potwierdzający wiarygodność tego typa, oczywiście oprócz zbiórki szekli na jego "nauki". jakieś książki, bo przecież ma podobno ma duży dorobek?
za twierdzenie, że zespół downa to kara za grzechy chyba należy się krytyka i "jeden rabin powie..." nie ma tu
  • Odpowiedz
@Kaeste: ale ja nie che w żadnym wypadku cenzurować rabina. Nie zgadzam się na publikowanie treści sugerujących, że Hitler był dobrym chłopakiem.
  • Odpowiedz
@Oreczek_Maly: co było żartem? Konto na kuchnię rzeczywiście mogło być trollingiem, ale po przejrzeniu komentarzy i aktywności wykopka, który wrzucił znalezisko ciężko mi uwierzyć, że to znalezisko było żartem.
  • Odpowiedz
@trapped: Ale o jakich "jego teoriach"? On jest kaznodzieją i tak jak każdy ksiądz używa jakichś przykładów w swoich naukach. I co to znaczy "jego wiarygodność"? Chcesz, żebym Ci dał dowód, że to jest zdanie wszystkich Żydów? No na pewno tak nie jest. To jest jakiś ortodoksyjny rabin który ma takie, a nie inne zdanie. I nie jest w tym odosobniony. Idee takie, że down lub inne nieszczęścia to kara
  • Odpowiedz
@Wustenfuchs: odpisz, na mój komentarz a nie wklejasz ściane tekstu zupełnie do niego się nie odnaszaca. Stwierdziles, że to nie jest żaden nieznany troll tylko wypowiadają się o nim jako o znanym i szanowanym rabinie. Nic nie wskazuje na to żeby był znany, szanowany, ani żeby był specjalista. Więc proszę o potwierdzenie tego co napisałeś
  • Odpowiedz
@Wustenfuchs: ok widzę, że trollujesz albo nie umiesz czytać, bo sugerujesz, że to ja nie rozumiem wypowiedzi rabina, a sam wmawiasz mi twierdzenia, których nigdy nie napisałam.
  • Odpowiedz
@trapped: No ale jak mam Ci udowodnić, że jest znany? Jakie są wyznaczniki tego? Mi wystarczy, że inni rabini odwołują się do niego i potwierdzają jego opinie. I co to w ogóle zmienia? To jest jego zdanie i tyle. Może się po prostu nie zrozumieliśmy. Powiedz mi co cię tak w tej jego wypowiedzi oburza? Bo ja po prostu nie widzę w tym nic kontrowersyjnego i myślę, że nie było
  • Odpowiedz
@Wustenfuchs: przeczytaj jeszcze raz mój wpis, mój pierwszy komentarz , moje odpowiedzi na Twoje komentarze i spróbuj wywnioskować co mnie oburzyło. Podpowiadam, że nie wypowiedź rabina. I nie wołaj mnie więcej.
  • Odpowiedz
@trapped: "jew explains why ADOLF HITLER WAS THE GOOD GUY" rozumiem, że to był tytuł znaleziska? Jeżeli tak to wrzucający to po prostu idiota. Albo bezmyślnie skopiował z youtuba, nie zrozumiał wypowiedzi tego rabina, a może to po prostu ironia. Tego nie wiem. Ja cały czas mówię o samej treści tego video. Ty również piszesz, że "mam nadzieję, że moderacja zareaguje. bo absurdem jest rozpowszechnianie filmów usprawiedliwiających hitlera i Holocaust"
  • Odpowiedz
@trapped: I wiesz co? Nie chce mi się już o tym dyskutować, bo przeczytałem te wszystkie komentarze tu i pod znaleziskiem i wygląda na to, że większość albo nie oglądała tego filmu i zasugerowała się tytułem albo nie zrozumiała tej wypowiedzi. Moim zdaniem video jest bardzo ciekawe i zasługuje na wykop, ale "Wykop locuta, causa finita".
  • Odpowiedz
większość albo nie oglądała tego filmu i zasugerowała się tytułem albo nie zrozumiała tej wypowiedzi.

@Wustenfuchs: dobrze, że Ty jesteś na tyle inteligentny, że wszystko zrozumiałeś. fakt, że przez kilkanaście postów musiałam Ci tłumaczyć sens dwu zdaniowego wpisu temu przeczy. jeżeli wstawię film o tytule "wustenfuchs to znany g--------l p-----l", a w środku będzie odcinek gry o tron, to nie będzie to informacja nieprawdziwa i nie należy się czepiać tytułu?
  • Odpowiedz
@Kaeste: wolność słowa nie jest nieograniczona, możemy pisać o "polskich obozach koncentracyjnych"? możemy napisać, nie mając dowodów, że "X np. Ty jest pedofilem"?. z rabinem mogę się nie zgadzać, niech sobie mówi co chce. ale tytuł był treścią wymagającą ocenzurowania, bo była to informacja nieprawdziwa, której nie należy rozpowszechniać.
  • Odpowiedz
@trapped: wolność słowa jest nieograniczona, każdy może poddać nasze zdanie pod wątpliwość oraz wypunktować w merytoryczny sposób dlaczego się mylimy

cenzura to zamiatanie problemu pod dywan

najpierw zaczną cenzurować znaleziska o tym, że hitler nie wiedział o holokauście, a później każdy inny pogląd niepopularny społecznie, według swojego widzimisię

posądzanie osoby niepublicznej o pedofilię bez jakichkolwiek dowodów jest zupełnie inną kwesią (mam nadzieję, że to dostrzegasz, a nie jest to celowy
  • Odpowiedz