Wpis z mikrobloga

kolejny, który nie rozumie dlaczego i kiedy zostało użyte określenie "incydent".

@Jaraz:
Ależ wszyscy rozumieją co oznacza słowo "incydent" i rozumieją, że po angielsku oznacza on co innego. Sęk w tym, że to media z lewej strony z premedytacją błędnie używają tego określenia.
mnóstwo imigrantów.

@Bury_Zenek: jakieś źródło? Wg wiki wyznawców islamu jest 5% z 8 300 000 ogółu społeczeństwa czyli 415 000. W niemczech też jest 5% tylko że tam to już 4mln ludzi, francja 7,5% - prawie 5 mln ludzi, WB 3% - prawie 2 mln ludzi.
To jest cały czas min 4 razy mniejsza społeczność niż w Wielkiej Brytanii.
@Sarza01: Czyli piszesz mi, że jest ich jeszcze więcej niż 5%, jednocześnie podważając moje "mnóstwo"? W ogóle o co ci chodzi? Twierdzisz, że w Szwajcarii jest niewielu islamskich imigrantów? xD
@Bury_Zenek: To są dane z 2015 roku, myślałam że masz jakieś źródło, coś co mógłbym sam przestudiować, ale jak widać tylko #!$%@? 3 po 3.

Czyli piszesz mi, że jest ich jeszcze więcej niż 5%, jednocześnie podważając moje "mnóstwo"?

@Bury_Zenek: 5% to jest mnóstwo?

Tak więc szwajcaria dane z 2015roku 400 tyś muzułmanów, niemcy dane z 2008 roku 4 mln. W samym 2015 roku wniosek o azyl w europie złożyło
Kwestia może też być taka że szwajcaria jest krajem mocno neutralnym - nie bierze udziału w wojnach, nie jest w nato, ani w UE.

@Sarza01: O to mi chodzi. Ataki terrorystyczne są w gruncie rzeczy właśnie tym uwarunkowane.

A co do liczb to nie wiem czy się zrozumieliśmy. Dla mnie to nie jest aż tak dużo, ale odnosiłem się do prawackiej narracji mówiącej o tym że Europa Zachodnia upadła pod zalewem
@Bury_Zenek: Zgadzam się. Trzeba jednak odróżnić normalną migrację od tego zalewu ludzi który dzieje się od 2 lat. Moim zdaniem to jest gdzieś planowane i " inspirowane". Zamachy też nie są spowodowane bezpośrednio migracją, chociaż po części jej sprzyjają.

Tak samo uważam, że te akty terroru są ze sobą powiązane i nie dzieją się losowo od tak, ktoś ma w tym interes tak jak na wojnie w syrii.* Cel jest prosty,