Wpis z mikrobloga

Żyję skromnie, nie podróżuję, nie kupuję nowej elektroniki, narkotyków, niczego, bo mnie na mało stać... I nie jestem w stanie nic większego odłożyć

@drapieszny_jak_lef: Moja siostra zarabiając mniej i podróżując była w stanie coś odłożyć, więc jesteś w stanie, tylko nie umiesz.
  • Odpowiedz
@Szrlh: Skoro podłoga to zarobki powyżej 1800zl to stojąc na podłodze możesz mieć np. 10,000zl. Powinno byc "podłoga to zarobki PONIŻEJ 1800zl". Wtedy to ma logiczny sens. Ktos nie chce dotknąć podłogi, bo podłoga to 1800zl i niżej a wiec ściany to 1801zl i wyzej.
Po prostu niepoprawność logiczna.
  • Odpowiedz
Tak sobie do tej pory tłumaczyłem, ale co robią ci, którzy zarabiają te 1800

@drapieszny_jak_lef: Przez pierwsze trzy miesiące pierwszej pracy miałem 1700 na rękę i w sumie nie narzekałem. Niecałe 700 szło na pokój, a za resztę... Spokojnie sobie wegetowałem w pokoju na mieszkaniu o niskim standardzie. Jeszcze odkładałem całkiem sporo w porównaniu do tego co teraz mi zostaje na koniec miesiąca xD
  • Odpowiedz
@dnasstorm: ty tak na serio? XDDDDDD

Powyżej 1800 to np 15k. Mem bez sensu logicznego.

Dlatego nie dotyka tej podłogi, czaisz? XD

Jak można tak prostego żartu nie rozumieć. I jeszcze innym chcesz wypominać brak logiki.
  • Odpowiedz
@dnasstorm: Przecież ja wskazałem na czym polega istota mema.
w polsce są kiepskie zarobki -> podłoga to wysokie zarobki -> dlatego polska jej nie dotyka
  • Odpowiedz