Aktywne Wpisy
Jak grzecznie odmówić bycia chrzestną? xD
Napisał do mnie kuzyn, z którym ostatni raz rozmawiałam parę lat temu. Pyta czy może wpaść w tym tygodniu na kawę. Skąd wiem o co chodzi? Niedawno urodził mu się syn, a jako jedyna z rodzinnej wioski dorwałam się IT i zarabiam przyzwoite (ale nie duże xD) pieniądze.
Problem w tym, że ja nie chcę być chrzestną, zwłaszcza dzieciaka, którego nie widziałam na oczy i pewnie
Napisał do mnie kuzyn, z którym ostatni raz rozmawiałam parę lat temu. Pyta czy może wpaść w tym tygodniu na kawę. Skąd wiem o co chodzi? Niedawno urodził mu się syn, a jako jedyna z rodzinnej wioski dorwałam się IT i zarabiam przyzwoite (ale nie duże xD) pieniądze.
Problem w tym, że ja nie chcę być chrzestną, zwłaszcza dzieciaka, którego nie widziałam na oczy i pewnie
Jak z Waszego doświadczenia ludzie reagują na przyznanie się do słabości w prawdziwym świecie?
##!$%@? #przegryw #damskiprzegryw #slabosc #przegrywpo30tce #damskiprzegrywpo30tce #rozowyprzegryw
##!$%@? #przegryw #damskiprzegryw #slabosc #przegrywpo30tce #damskiprzegrywpo30tce #rozowyprzegryw
15 lutego 2017 Artur Czaja, radny Rady Gminy Wejherowo, prowadził na żywo transmisję z posiedzenia Rady Gminy Wejherowo. Nagranie zostało zamieszczone na Facebooku. Pokazuje część obrad, podczas której omawiano kwestie związane ze zmianą organizacji szkół w gminie. 24 kwietnia 2017 r. wystosowano do Artura Czai „Wezwanie do zaniechania naruszeń dóbr osobistych”, podpisane przez 17 osób – radnych i wójta Wejherowa. W piśmie wezwano radnego do „niezwłocznego zaniechania naruszeń naszych dóbr osobistych w postaci dobrego imienia mojej osoby i ochrony wizerunku”.
Skierowaliśmy do Rady Gminy Wejherowo pismo w sprawie poszanowania art. 61 ust. 2 Konstytucji RP.
Zgłaszajcie się do naszych prawników, jeśli spotkacie się z podobnym problemem - porady@siecobywatelska.pl
Więcej: http://siecobywatelska.pl/radny-nagrywa-telefonem-sesje-rady-otrzymuje-wezwanie-do-zaniechania-naruszen-dobr-osobistych/
#watchdogpolska #prawo #prawodoinformacji #ciagniemywladzezajezyk #wejherowo
W Sztumie (tak, tak - w TYM Sztumie) zastępca Burmistrza wezwał na nagrywającego niepełnosprawnego dziennikarza policję, a policjanci siłą wyprowadzili tego biednego człowieka z sali!
Pytani o przepisy, na których działają, nie potrafili odpowiedzieć ;)
Tak oto policjanci są ramieniem zbrojnym wieloletnich burmistrzów w małych miasteczkach w całej Polsce...
A możesz wskazać fragment pisma, który o tym mówi? ,,w sposób wybiórczy''? Swoją drogą, gdyby tak było, najprostszym sposobem na to byłoby nagrywanie i publikowanie sesji przez samą Radę Gminy. Dalej wskazują, że ich wizerunek jest bezprawnie wykorzystywany, co jest nieprawdą, bo każdy ma prawo nagrywać sesję.
@Watchdog_Polska: na dniach podeślę ci na PW informację. Ta afera odbiła się dość szerokim echem w ogólnokrajowych mediach (były materiały w "Interwencji" i "Uwadze").
Sztum to wręcz kopalnia takich patologii, a ten człowiek je ujawnia i stąd agresja "podnóżków Burmistrza" wobec Pana Pędziwilka (tego niepełnosprawnego dziennikarza z portalu Nowy Sztum).
Zasłynął on m.in. z opublikowania nagrania jak Burmistrz (w stanie wskazującym na spożycie)
Mogli to inaczej ubrać w słowa, ale to nie wygląda na wezwanie by nie nagrywać, czy nie transmitować, tylko nie manipulowanie ich wypowiedziami.