Wpis z mikrobloga

@house_ze_skrzypcami_w_tle: Masz ode mnie "+" za ZIKIT. To największy rak tego miasta. Banda nieudaczników życiowych których jedynym celem egzystencji jest utrudniać życie innym. Patrz afera z początku roku i aplikacjami do płatności mobilnych. Głównym zadaniem tej jednostki organizacyjnej jest korkowanie miasta. Do tego celu służy im głównie sygnalizacja świetlna - gdzie do perfekcji opanowali taka kombinację świateł, żeby każdy widział głównie czerwone. Podejrzewam, że za zielone dodatków gdzieś muszą płacić.
  • Odpowiedz
@LukiX_2: Przecież sprawa z aplikacjami do płatności była wynikiem wymagań formalnych (przekroczenie progu zamówień z wolnej ręki i konieczność zorganizowania przetargu), a nie wymysłem ZIKiTu.
  • Odpowiedz
taka prawda, że to busiarze powinni się dogadać z miastem żeby to solidnie ogarnąć. Parkingów P+R jest póki co mało (bodaj całe 2!), ale jak tam zaparkujesz, to możesz wykupić tani bilet na jeżdżenie KMK co jest całkiem rozsądne. Na tej samej zasadzie można zrobić, że jedziesz busem, mając miesięczny na busa, masz np 10zł za miesięczny na KMK, z jakimś tam % od busiarza dla miasta, kwestia dogadania się z zikitem.
  • Odpowiedz
Parkingów P+R jest póki co mało (bodaj całe 2!)

@eXtreme: 2 w budowie, kolejne 2 powstaną w tym roku i będzie więcej w przyszłości

ZIKiT już próbował się dogadać z busiarzami ale jedyne co usłyszeli to NIE.

• Odpowiedz
(nie uważasz że to trochę dużo? XD

@eXtreme: nie uważam. Do Krakowa mam około 30km, to jest gdzieś godzina drogi. Normalny bilet mnie kosztuje 5,5 w jedną stronę, co daje 11 zł dziennie. Jeżdze prawie codziennie.
  • Odpowiedz
@ms93: To jest wersja ZIKIT. A kiedy rozpisali przetarg, dlaczego tak późno, dlaczego został unieważniony i dlaczego 2 miesiące nie dało się korzystać z aplikacji? Bo to banda nieudaczników. W Polsce jest całkiem sporo dużych miast które jakoś sobie radzą ze złośliwymi użytkownikami nowoczesnych technologii a poległ tylko krakowski zikit. Aż mi się ich żal zrobiło :-P.
  • Odpowiedz
@Andczej: wiem o P+R, ale też prawda jest taka, że te P+R to są żałośnie małe w porównani z innymi miastami europy, ale fakt faktem, że trochę już choć troszkę miastu robią.

a dogadanie z busiarzami, no cóż... $$$$$$

co do MKA.. no cóż, to też póki co jest trochę r--------l ale może jak SKA się skończy rozbudowywać to będzie i czas na negocjacje
  • Odpowiedz
co do MKA.. no cóż, to też póki co jest trochę r--------l ale może jak SKA się skończy rozbudowywać to będzie i czas na negocjacje

@eXtreme: w Skawinie ma powstać siedź dojazdowa podobna do Wieliczki, to ograniczy mocno busy
  • Odpowiedz