Wpis z mikrobloga

Mireczk, jestem nowym posiadaczem Logitecha Driving Force GT. Pierwsze jazdy i nie czuć takiej dynamiki jazdy przy 90km/h jak na padzie - na klawiaturze taka prędkość była już prawie niegrywalna. Mam kilka pytań:
- Te "wkręty" do mocowania kierownicy na biurku są specjalnie takie ośmiokątne? Jest do tego jakiś klucz, którego jeszcze może nie znalazłem, czy ręką jak aktualnie zrobiłem?
- Jak ją najlepiej skonfigurować pod etsa2 ? Próbowałem z programem logitecha, ale znacznie lepiej jest bezpośrednio z etsa - najbardziej interesuje mnie kąt obrotu, aktualnie mam 1,5 obrotu, czyli tak jak jest realistycznie, niestety wirtualna kierownica obraca się wolniej przy większych skrętach, co mnie denerwuje mocno, da się to ogarnąć?
- Jak u Was jest z Force Feedback? Ustawiam go z poziomu gry i przypomina on trochę jakby coś uderzało w kierownicę, wydaje dziwny dźwięk stukania i trochę wibracji czy jest to normalne, czy muszę zwracać kierownicę? Da się jakoś ustawić aby był on równomierny? Im większy skręt tym większy opór czuję.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!
#ets2 #pcmasterrace #logitech #ets2mp #gry #steam #pomocy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karoleeek: 1 ręką wystarczy jak dokrecisz
2 ustawiłeś w ustawieniach sterownika na 900°? w ets jeszcze pobaw się suwakiem od liniowości osi
3 ffb w ets jest bardzo słaby
  • Odpowiedz
  • 0
@wycz Dziękuję Ci, w sterowniku jest jak jak tutaj: http://screenshot.sh/owqC0hoI61erk, profiler wyłączyłem jak wspomniałem na górze ze względu na znaczną redukcję komfortu (większy opór, mniejszy skręt W ets, to chyba konflikt byl). Jaka grę polecilbys do sprawdzenia ffb? Chcę z czystym sumieniem napisać sprzedającemu, ze wszystko jest okej.
  • Odpowiedz
@karoleeek: najlepszy ffb aktualnie raczej assetto corsa ma. jutro się pojawi dirt 4 który tez ma całkiem niezły. nie mam teraz podlaczonej kiery ale kumpel ma overall na 100 spring na 0 damper 90 i centering spring wylaczony.
  • Odpowiedz
  • 0
@wycz Niestety nie lubię takich gier, ze sciganek mam nfs most most wanted, forze demo, grid autosport, dirt 3. Myslalem bardziej o jakimś programie. Przypomniało mi się ze pad też miał objawy typu to terkotanie, ale kosztował mnie on 15zl, więc pomyślałem ze się po prostu zepsuł.
  • Odpowiedz
@karoleeek: 1.jesli dobrze myślę to musisz zmienic w ustawieniach czułość kierownicy na wieksza wartosc i wtedy bedzie rowno chodzila kierownica twoja i ta w ets niewazne jakbys szybko kręcił. tak jak wyglada to u mnie
2. jakiego uzywasz tego oprogramowania logitecha? do kierownic bdb jest logitech profiler ciezko juz jest go pobrac bo logitech nie wspiera juz tej wersji ale jset bardzo dobry do konfuguracji kierki
zielinsky23 - @karoleeek: 1.jesli dobrze myślę to musisz zmienic w ustawieniach czuło...

źródło: comment_cPZcpyijFXO1yvN6uu1hALBUOiTBbqfL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@zielinsky23: Ja ffb wyłączyłem z poziomu gry, pomogło ustawienie czułość kierownicy - dzięki za pomoc! Nie wpadłbym na to. Zauważyłem że jeśli wykonuję tak kroki:
1. podłączam kierownice, następuje kalibracja
2. włączam ets2
to kierownica działa na 90*, natomiast:
1. podłączam, kalibracja
2. włączam profiler Logitecha (Logitech Gaming Software, wygląda na stary - 5.10 wersja) i od razu po uruchomieniu wyłączam go włącznie z
  • Odpowiedz