Wpis z mikrobloga

Jakie jest obecnie najkorzystniejsze konto indywidualne? Nie potrzebuje wypłaty z euronetów, ale mile widziane, przelewy to w sumie robię ze 3-4 miesięcznie więc jak będą po 50gr. to nie będzie źle, tylko żeby były niższe opłaty za prowadzenie rachunku czy głupią kartę bankomatową, bo #pkobp już tak mocno zawyża te opłaty, że chyba wincyj się nie da #banki #jakibank
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dodatkowo dodam, że zmieniając rodzaj rachunku z zachowaniem dotychczasowego numeru, nie pobieramy żadnej opłaty.

@EkspertPKO: A gdzieś w cenniku widziałem, że niby 50zł to się zmieniło?
A druga sprawa to jaka jest prowizja za wypłatę blikiem z innych bankomatów bo nigdzie nie mogłem się doszukać, też 3% jak za wypłatę kartą?
  • Odpowiedz
@beer_man Była kiedyś taka opłata - teraz nie pobieramy. Jeśli chodzi o wypłaty z bankomatów przy pomocy zakładki mobilnej, to zależy to od posiadanego rachunku. Jeśli przy Koncie za Zero wypłata tradycyjną kartą w obcym bankomacie kosztuje 5 zł ( nie mniej niż 3% wypłacanej sumy), to również wypłata IKO/Blik kosztuje tyle samo. Cennik tutaj: https://www.pkobp.pl/media_files/85606866-3b09-4d53-81bb-f567a7fa6711.pdf
Zachęcamy jednak do korzystania z naszych bankomatów - w całym kraju mamy ich ponad 3
  • Odpowiedz
@bowevev: @ms93: @sandacz: przepraszam, że odkopuje, ale jeśli mielibyście mi polecić jeden bank to byłby to Millenium czy mBank? mam 25lat i byłoby to moje pierwsze konto bankowe i oczekiwałbym sprawnego, bezproblemowego działania i użytkowania, Pytam Was bo z tego co czytam to jesteście doświadczeni w temacie
  • Odpowiedz
@belzeb: Oba działają raczej bez problemu, ale Millennium ma chyba lepszą ofertę. Do tego mają sensowne konto oszczędnościowe, a produkty oszczędnościowe mBanku to kpina.
  • Odpowiedz
@ms93: dziękuje za odpowiedz. A jeśli do zestawienia tych dwoch banków dodałbym bank BGŻ to nadal Millenium okazuje się lepszym wyborem?
  • Odpowiedz
@belzeb: BGŻ BNP to dno, nie polecam. Nie przejmuj się aż tak, to nie jest wybór na całe życie. Będzie źle, to sobie założysz inne konto i po problemie.
  • Odpowiedz