Wpis z mikrobloga

@Slonx: Ty k---a pajacu. Dobra zgrzałem zwoje. W Bochni masz zajebistą pizze od Włocha w cenie około 22 złotych, polecam. jak nei możesz znaleźć PW. Nie musisz jechać do Włoch.
  • Odpowiedz
@kinlej: O co toczysz pianę? Przecież ktoś te pizze z własnej woli kupuje. Póki konsument nie będzie wymagał jakości to producent nie będzie przywiązywał do niej wagi, przecież to oczywiste.
  • Odpowiedz
@Slonx: Bo w Polsce to najlepiej jakby była pizza o grubości chleba, n----------e składników i koniecznie 1cm sera na górę. Ma być dużo i tanio, żeby się studenciaki/rodzinka nażarła (nie zjadła a nażarła) jak najtaniej. To jest k---a tragedia jakaś, że nawet w małej miejscowości n------e pizzerii jak aptek i wszystkie walą takie buły, a żadna nie ma chociaż jednej prawdziwej w ofercie.

Dodam, że "naszej" pizzy praktycznie nie da
  • Odpowiedz
@Slonx: masz racje Polska pizza to g---o :), już dawno zrezygnowałam z tego pizzopodobnego twora. Chodzę tylko i wyłącznie do restauracji prowadzonej przez Włocha, gdzie znajduję się kamienny piec z wysoką temperatura (pizza wypiekana jest dosłownie 3 minuty), robiona z mąki zero, a podstawowym składnikiem każdej pizzy jest mozzarella - a nie g---o ser... Każda pizza jest podawana z oliwą, można się najeść, a nie zapchać.
  • Odpowiedz
  • 0
@Slonx a mi włoskie ciasto średnio podchodzi pod względem właśnie kurchosci, przypomina strasznie żydowska mace, ogólnie włoskie chleb czy bułki są strasznie suche i kruche. W chlebie więcej dziur niż samego pieczywa, weź to k---a dżemem posmaruj
  • Odpowiedz
Tego typu wpisy to ból, gdyż jako celiak nigdy nie poznam smaku prawdziwej pizzy. Z bezglutenowych (specjalnie pizzowych mieszanek!) mąk jedyne co wyjdzie to takie rozwałkowane g---o którego kształt się wycina od talerza i trzeba niesamowicie uważać bo się kruszy i łamie zęby bo jest twarde jak kamień. Nawet nie macie pojęcia jak wam wszystkim zazdroszczę i jak jest się gdzieś ze znajomymi (albo z niebieskim) to na zewnątrz mówię "jest ok,
H.....a - Tego typu wpisy to ból, gdyż jako celiak nigdy nie poznam smaku prawdziwej ...

źródło: comment_ToLaXfMvBGlahsRbqgsvELavq7PO9kLP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Slonx brzmisz jak typowy turysta xD
Mmm, najlepsze espresso to tylko we Włoszech, tak samo pizza, nigdzie takiej nie ma, sypią tam k---a magiczny proszek do ciasta xD
Co pizzeria we Włoszech to inna pizza, ja już nawet nie piszę o innych miastach bo to nie ma sensu. W tym kraju każdy, każdego jedzie, że jego pizza jest tą najbardziej klasyczną, a przepis to podobno dostała jego praprapraprababcia od samego jezusa który zamienił
  • Odpowiedz
@Slonx a ty myślisz że jest tylko tak w Polsce? Ciesz się że nie jadłeś "pizzy" w UK. Jedyna pizza w życiu po której się porzygałem, i nie to nie była pizza z Marketu
  • Odpowiedz
  • 1
@to_jest_chyba_kurcze_zart

Co pizzeria we Włoszech to inna pizza, ja już nawet nie piszę o innych miastach bo to nie ma sensu. W tym kraju każdy, każdego jedzie, że jego pizza jest tą najbardziej klasyczną, a przepis to podobno dostała jego praprapraprababcia od samego jezusa który zamienił kiedyś zamienił wodę w calzone.


No i? W jaki sposób zmienia to fakt, że oni potrafią robić pizzę nawet, gdy się kłócą o pierdoły, a
  • Odpowiedz
W Polsce pizza traktowana jest jako fast food i zakąska do alkoholu, więc ma być tanio i syto.

To nie jest złe dopóki nie ma w okolicy żadnej alternatywy, gdzie można zjeść dobrą pizzę drożej. Póki co nie miałem z tym problemu.
  • Odpowiedz