Aktywne Wpisy

Czy zawsze, w każdej #pracbaza musi się znaleźć jakiś ciężki typ co nie chce się integrować? Nie potrafię wyobrazić sobie sytuacji w której ktoś stawia alkohol i jedzenie, a ktoś inny nie chce brać w tym udziału. #bekazpodludzi #zalesie

Jakaś hr-ówa pochwaliła się tym na linkedin. Programista wściekły w *uj agresywny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#hr #programowanie #programista15k #programista20k #heheszki #linkedin #bekazprogramistow
#hr #programowanie #programista15k #programista20k #heheszki #linkedin #bekazprogramistow

Wykopki mam taki problem... Podczas połączenia z moją bazą danych wyskakuje taki błąd:
Additional information: Wystąpił błąd związany z siecią lub wystąpieniem podczas ustanawiania połączenia z serwerem programu SQL Server. Nie można odnaleźć serwera lub jest on niedostępny. Sprawdź, czy nazwa wystąpienia jest poprawna i czy konfiguracja serwera programu SQL Server zezwala na połączenia zdalne. (provider: SQL Network Interfaces, error: 50 - Wystąpił błąd programu Local Database Runtime. Cannot create an automatic instance. See the Windows Application event log for error details.
Ma ktoś pomysł jak to naprawić ? Nie mogę nic sensownego znaleźć w internecie ;(
Domyślam, się, że gdzieś jest błąd odwłowania lub coś w tym stylu ale nei mogę nic znaleźć ;/
@Phoryn: co mówi Windows Application event log ?
Użyj udl i zobaczy czy działa
https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/1409.how-to-create-a-sql-connection-string-for-an-application-udl-file.aspx