Wpis z mikrobloga

#java #android #programowanie
Słuchajcie, będę robił pracę dyplomową, według własnego pomysłu. Żeby zgłosić temat potrzebuję dodać jakąś literaturę (książki/artykuły), która jest związana z tematem. Generalnie ma być tam apka Javy na Androida, apka deskopowa Javy i serwer do obsługi zamieszania. Nie mam pomysłu co tu można dowalić. Potrzebuję 2-3 tytuły. Zna ktoś coś z tym związanego?
  • 10
@gravelet: @lajdak: A jeszcze takie pytanie - czy da się w ogóle postawić w miarę szybko serwer (serwis), dla jakiejś małej aplikacji, który mi obsłuży klienta javy dektopowego (że tak określę: non-web) oraz klienta javy na Androida?
@lajdak: To ma być prosta gra w kółko i krzyżyk, tyle, że po uruchomieniu aplikacji będę widział dostępnych graczy i będę mógł rozegrać z wybranym pojedynczą rozgrywkę.

Powoli się zastanawiam czy nie lepiej będzie zrobić prostą apkę na socketach, nawet z pythonem jako serwerem dla szybkości.
@push3k-pro: Zrób jak najmniejszy możliwy projekt, najlepiej jakbyś już coś znał. Nie ma co się pchać w nowości/uczyć w ramach pracy bo to tylko przysparza nerwów i zniechęca. Wiem, że ambicja to rzecz dobra, ale w tym przypadku nie warto :D