Aktywne Wpisy
thorgoth +156
Chcecie mieć niedziela wieczur i humor popsuty?
To jest niewielki pies rasy york z założoną gumką recepturką na pysk. Pies nie mógł jeść i pić przez 3 doby, oddany do lecznicy w stanie agonalnym.
Zdaniem właścicielki (nie żadna patola, zamożna bizneswoman) "dzieci się bawiły, śmiesznie piszczał". Na pytanie dlaczego nie zdjęła gumki odparła "to tylko pies, kupi się nowego". Po czym dodała coraz bardziej agresywnym tonem że w dzisiejszych czasach ludziom się
To jest niewielki pies rasy york z założoną gumką recepturką na pysk. Pies nie mógł jeść i pić przez 3 doby, oddany do lecznicy w stanie agonalnym.
Zdaniem właścicielki (nie żadna patola, zamożna bizneswoman) "dzieci się bawiły, śmiesznie piszczał". Na pytanie dlaczego nie zdjęła gumki odparła "to tylko pies, kupi się nowego". Po czym dodała coraz bardziej agresywnym tonem że w dzisiejszych czasach ludziom się
salvador5000 +4
#prawo #motoryzacja Mirki i Mirabelki płacić czy olać i czekać na rozwój wydarzeń:
Kontrola drogowa, odmowa dmuchania, zjazd na pobocze, sprawdzenie calego auta pod katem usterek. D------i sie do swiecacej kontrolki abs. Dowod zatrzymany, w-----i dalszy zakaz jazdy. Witamy w panstwie policyjnym.
@rurek49: nie rozumiesz do końca zapisu. Owe podejrzenie powinno być zanim się zatrzyma a nie w trakcie zatrzymania.
@Singularity00: co nie dyskwalifikuje do dalszej jazdy. Nie jest czerwona. Niesprawny system abs nie zabrania dalszej jazdy (nie w osobówce). Pomarańczowa kontrolka ciśnienia w oponie też nie nakazuje Ci się zatrzymać i dzwonić po lawetę, tylko stanąć i sprawdzić problem.
@skejna: @rurek49: jasne, że k---a nie ma problemu i dmuchnę z uśmiechem dla policaja który ma do tego prawo. Nie ma, to s--------ć. Co się z ludźmi dzieje, w imię wyższych celów dajecie j---ć się w dupe? Najpierw dziura w uprawnieniach policjanta, później dziura w odpowiedzialności lekarzy za błędy, na dziurze w
@BratProgramisty: normalnie, mogą mieć hipotetyczny sygnał o tym, że ktoś będzie jechał i sprawdzają.
@
@peszmerd: normalnie - 1 z 2 jest ściśle powiązane
Ja tu nie mówię, że nie należy naprawić, ale brak ABS nie dyskwalifikuje pojazdu z jazdy, po naszych drogach jeździ dużo aut bez ABS.
A policja jak zwykle lubi się d-----c.
@rurek49: g---o prawda, odmawiam dlatego, że pies nie ma prawa mnie o to prosić. Czujesz to? Weź sobie przeanalizuj przepisy a nie zawracaj ludziom d--y.
@Singularity00: hamulce działają normalnie. Tylko hamujesz w inny sposób. Pulsacyjnie. Powiem Ci szczerze, jeżeli mam możliwość, to nawet w 40 tonówce hamuję pulsacyjnie, bo abs może p--------c i mam wtedy zablokowane
@peszmerd: póki masz farta to tak bo pewnego razu reszta układu też może się popsuć i kogoś zabijesz bo zignorowałeś ostrzeżenie
@Singularity00: gdyby tak było, to w momencie awarii jakiejkolwiek absu hamy by opadały i pojazd byłby unieruchomiony fabrycznie. A tak nie jest. Czujesz?
@peszmerd: Człowieku, czytając twoje wypociny już można podejrzewać że jesteś pod wpływem. Piłeś - nie