Wpis z mikrobloga

Nie żyje Zbigniew Wodecki, wspaniały muzyk, wokalista, trębacz. Miał 67 lat.

Był sojusznikiem LGBT. Dwa lata temu wziął udział w akcji Kampania Przeciw Homofobii "Ramię w ramię po równość"

Wpadł do siedziby KPH cały uśmiechnięty, przywitał się ze wszystkimi. Przepraszał, że ma tylko chwilę, ale karnie zapozował do zdjęcia - tego głównego (które załączamy), a potem jeszcze do kilku innych.

Gdy zobaczył tabliczkę, z którą miał zapozować, złapał mazak i sam dopisał na dole "Bo niby dlaczego!". Bo niby dlaczego osoby LGBT są dyskryminowane, przecież nie ma powodu - mówił nam, dziwiąc się.

Panie Zbigniewie, dzięki za tę chwilę dla nas, za to zdjęcie. Za to, że był Pan po naszej stronie.

I przede wszystkim - dzięki za muzykę.

https://www.facebook.com/ReplikaKPH/photos/a.405529264993.198384.131306084993/10155480524109994/?type=3&permPage=1

#wodecki #lgbt #rownosc
lewactwo - > Nie żyje Zbigniew Wodecki, wspaniały muzyk, wokalista, trębacz. Miał 67 ...

źródło: comment_gid4yJcHqNqKXckzPESOsWih9i1ZUftM.jpg

Pobierz
  • 121
  • Odpowiedz
@artpop: to tak jakbym napisał:
Odszedł Zbigniew Wodecki, muzyk, a przede wszystkim przyjaciej mojej piekarni.

Pamiętam jak przyszedł do mnie i powiedział "uwielbiam te wasze rogale w zestawie dwa za 4,99, zajadam się nimi zawsze bo są pyszne i odżywcze. Poproszę marker, napiszę na ladzie - rogale za 4,99 są pyszne."

Dziękujemy panie Zbigniewie za zakup naszych rogali za 4,99.
I przede wszyatkim za muzykę
  • Odpowiedz
Bo tak, prawa człowieka osób lgbt to taka 'polityczna' sprawa...

@artpop: To w ogóle nie ma znaczenia. Tu chodzi o to, że śmierć człowieka wykorzystuje się do promowania własnych poglądów zamiast usunąć się w cień i po prostu oddać cześć zmarłemu. To tak jakby jakiś Prezes Janusz napisał: Nie żyje Zbigniew Wodecki, wspaniały muzyk, wokalista, trębacz. Miał 67 lat. Był wielbicielem Naszej Marki.
Dwa lata temu wziął udział w naszej akcji promocyjnej na Targach w Poznaniu.
Wpadł do siedziby nasyej firmz cały uśmiechnięty, przywitał się ze wszystkimi. Przepraszał, że ma tylko chwilę, ale karnie zapozował do zdjęcia reklamowego - tego głównego (które załączam), a potem jeszcze do kilku innych.
Gdy zobaczył tabliczkę, z którą miał zapozować, złapał mazak i sam dopisał na dole "Bo niby dlaczego!". Bo niby dlaczego produkty naszej firmy mają być gorsze od niemieckich, przecież nie ma powodu - mówił nam,
  • Odpowiedz
Dziękujemy panie Zbigniewie za zakup naszych rogali za 4,99.

Był wielbicielem Naszej Marki.

@kontonr77: @Waspin Tylko, że tutaj nie ma mowy żadnej o marce, reklamie, czy biznesie, tylko poparcie organizacji walczącej o prawa człowieka - w tym wypadku osób lgbt. Jeśli istniałaby organizacja pomagająca chrześcijanom w krajach, gdzie są prześladowani, a Wodecki by śmiało mówił o tej organizacji i ją popierał, to nie widziałbym niczego złego, jakby ta organizacja
  • Odpowiedz
@artpop: zostań przy swoim zdaniu, nie mogę się odwoływać do czegoś, czego interlokutor nie ma, więc dalszea dyskusja nie ma sensu jeśli do tej pory nie widzisz, lub ignorujesz prostych rzeczy.
  • Odpowiedz
jeśli do tej pory nie widzisz, lub ignorujesz prostych rzeczy.

@Waspin: Jakich prostych rzeczy? Trzyma baner "Jestem sojusznikiem osób LGBT, bo chcę żyć w kraju, w którym moi homoseksualni przyjaciele nie są dyskryminowani." Sam dopisał "Bo niby dlaczego!" - to pozytywna akcja społeczna mówiąca o kilku milionach Polakach, a nie reklama rogali. To raczej ty nie widzisz takiej prostej rzeczy.
  • Odpowiedz
@kontonr77: Nie widzę w tym żadnego nietaktu. Kiedy dana osoba odchodzi to mówi się o pozytywnych akcjach i czynach, które ta osoba zrobiła dla świata. Poparcie praw osób lgbt to jedna z nich.
  • Odpowiedz
@artpop: poczytaj sobie co to jest marketing polityczny, bo cała ta akcja tutaj jest właśnie próbą zbicia kapitału politycznego na kimś znanym, kto zmarł. To jak bycie sępem albo hieną.
  • Odpowiedz
jest marketing polityczny, bo cała ta akcja tutaj jest właśnie próbą zbicia kapitału

@Waspin: Wodecki był jasno za prawami osób LGBT i był z tego dumny. Jeśli ten "marketing" pomoże w tym, że pewna część osób będzie miała mniej homofobicznych poglądów, to jest to tylko coś pozytywnego dla społeczeństwa. Wzięcie udziału w tej akcji własnie jest tego celem - mniej dyskryminacji i nienawiści w Polsce. Ale zapomniałem, sporo prawicowców uważa,
  • Odpowiedz
@artpop: czemu uważasz mnie za prawicowca? Bo widzę, jak ktoś próbuje zbić kapitał polityczny na trupie? No daj spokój. Nie chodzi tu o cel, tak samo bym się zbulwersował gdzyby dowolna inna organizacja w podobnie chytry, wyrachowany, podły i cyniczny sposób wykorzystała okoliczność jego śmierci, żeby o sobie przypomnieć.
  • Odpowiedz
o widzę, jak ktoś próbuje zbić kapitał polityczny

@Waspin: Jaki w tym "kapitał polityczny"? Kampania Przeciw Homofobii to jakaś partia polityczna? " KPH to ogólnopolska organizacja pozarządowa działająca od 11 września 2001. Stowarzyszenie zajmuje się przeciwdziałaniem dyskryminacji ze względu na orientację seksualną i tożsamość płciową w polskim społeczeństwie, organizowaniem akcji mających na celu przeciwdziałanie homofobii, transfobii oraz walką o prawa osób LGBT. Posiada status organizacji pożytku publicznego (OPP)."

wykorzystała okoliczność
  • Odpowiedz
@IllBehaviour: a co mają prawicowe żmije z pisu z twierdzeniem, że homoseksualizm to choroba? Czy Napoleon i Breżniew oraz Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne byli z Pisu na Nowogrodzkiej? Ktoś tu chyba myli to o czym ja zapomniałem - zakres pojęciowy, znaczenia, coś w ten deseń.
Homoseksualizm nie jest chorobą psychiczną bo w głosowaniu go wykreślono. Wpisano fobię społeczną i zaburzenia schizotypowe. Przy czym nie zwracano specjalnie uwagi na to, czym są
  • Odpowiedz
Był sojusznikiem LGBT. Dwa lata temu wziął udział w akcji Kampania Przeciw Homofobii "Ramię w ramię po równość"

@lewactwo: Nie wiem jakim skończonym durniem trzeba być by w taki dzień o tym pisać. Czy ja mam was uczyć, że o zmarłych się źle nie mówi ?!

• Odpowiedz