Wpis z mikrobloga

Beka z wielkich fanów Opola xD

Jak z makłowiczem nagle wszyscy oglądają co roku i już nie mogli się doczekać występu maryli rodowicz w stroju rodem z karnawału w rio. Do tego występy paniuś, które sprzedają mniej płyt i biletów niż chłopaki bez gimnazjum nagrywające rapsy w szafie w bloku. Opole to festiwal dla grażyn, co nie zmienia faktu, że Kurski #!$%@?.

A dla wielkich obrońców mam pytanie gdzie byliście, kiedy peło w opolu robiła czystki kabareciarzom z przyczyn politycznych? Kabaret moim zdaniem ma znaczenie w komentowaniu rzeczywistości politycznej. Za to zdanie Pańci-grafomanki śpiewającej o niczym (Nosowska) i Pańci śpiewającej o dupie maryni co ostatnią płytę wydała z 15 lat temu (Kaja) jest #!$%@? warte tyle co ich te śmieszne frederyki.
#polityka #neuropa #4konserwy #opole
  • 64
walka polityczna o festiwal kiczu = #!$%@? całej polski

@MKULTRA: Ja też nie mogę zrozumieć co trzeba mieć w głowie żeby takie hasełka tworzyć i jeszcze w nie wierzyć. Codziennie wychodzę do pracy (mam blisko idę na piechotę) i w ciągu tych dwóch lat w mojej okolicy nic nie zostało "#!$%@?" Życie jak płynęło spokojnym rytmem tak płynie dalej.
Czy to nie kurski zaczął puszczać disco polo w tv?

@nie_jem_grzybow: Kurski to głupek, ta jego tv jest przaśna, nikt go tutaj nie broni. Pewnie że sam sobie winny bo po co się podlizywał tym gwiazdkom? Trzeba było je od razu spuścić w kiblu i puścić tam chocby to disco polo. Przecież ten kawałek Weekendu - ona tańczy dla mnie jest 100 razy lepszy i popularniejszy od wszystkiego co nagrały te
@Lipathor: a propos Nosowskiej to jest to osoba co razem z Grabarzem zabiła polskie tekściarstwo rockowe. Te teksty nie są ambiwalentne dlatego, że są dobre. One są dlatego, że są #!$%@?. Nosowskiej jako tekściarki bronić się nie da.

Nabij diabła, chmurę śmierci weź

Pomoże ci
( Woooooo )
Wnet twe myśli w słowa zmienią się
Wyśpiewasz je saM
Wyśpiewasz, wyśpiewasz je sam
@MKULTRA: Nic nie obchodzi mnie mniej niż Festiwal w Opolu i te dinozaury polskiej muzyki biesiadnej, a mimo to przyjemnie mi się patrzy, jak ekipa rządząca po raz kolejny udowadnia że nic nie potrafi zrobić porządnie, a każdą nieprawomyślność muszą panicznie cenzurować, bo jeszcze ktoś się obrazi że muzycy występują w sutannach.
Dwa pozytywy w całej tej historii, Kurski się skompromituje a festiwal w Opolu upadnie.
PS. Nosowska to smęcenie dla
@MKULTRA: Jedno co powinni zrobić to od razu nie zapraszać, w końcu są organizatorem, a nie zapraszać, odwoływać, wydawać oświadczenia i dawać pretekst do niesamowitego buntu artystów, a tak naprawdę to pseudoartystów, bo oni nawet protestować nie potrafią.