Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

kobieta piękna, może faktycznie trochę zapuszczona ale to kwestia gustu. Smiecie powyżej cisnace po niej zapewne nigdy nie byli w żadnym związku i wala sobie pod plakaty z ckmu ojca, stąd ich wyimaginowane pojecie piękna i prawdziwej kobiety

@zone3: No tak, ale takie cekaemówki też istnieją. Oczywiście w życiu codziennym nie mają do dyspozycji retuszu ;) ale znam mnóstwo osób (zarówno dziewczyn jak i facetów), którzy wyglądają jak z okładki wyjęci
ale intryguje mnie pojęcie "prawdziwej kobiety" - co to dokładnie oznacza?

@Aerials: Nic nie oznacza albo dla każdego oznacza co innego, a tak wogóle to każdy ma to w dupie, nie pamiętam żeby kiedyś w życiu gadał z kimkolwiek o "prawdziwych kobietach".
@Droper: Pojęcie "prawdziwych kobiet" istnieje chyba od początku internetów, pamiętam jak za małolata czytałam takie rzeczy na forach i byłam wówczas smutna, bo miałam niedowagę :D
@Aerials: Każdy może sobie siedzieć w internecie i pisać jakieś tam bzdury. Ja na przykład nie potrafiłbym odpowiedzieć na pytanie co oznacza "prawdziwa kobieta" i myślę że nie ma na to odpowiedzi.
@Aerials Każda kobieta jest prawdziwa. Myślę, że w tym przypadku określenie prawdziwa, dotyczy upodobań własnych osoby wypowiadającej sie w ten sposób.
Poza tym, taka ocena może być formą sprzeciwu wobec powszechnej sztuczności panującej wokół nas np. zdjęcia modelek na okładkach czasopism poddane retuszowi. Nie należy też zapominać o zwykłych dowcipnisiach, wypisujących różne głupoty w sieci.
Jest jeszcze możliwość, że komentujący, na swój sposób empatycznie stają w obronie osób, które nie wyglądają dobrze,