Wpis z mikrobloga

@AwizisieAkat: Raczej nie sądzę. Skoro ludy prymitywniejsze( Indianie , Afro afrykańczycy itp. ), sorry za nowomowę, zabijają zwierzęta żeby przeżyć to ciekawe ciekawe co ty byś zrobił(a) po paru dniach bez sklepów i w dziczy? Żywił(a) się praną? Energią słońca? Korzonkami?
  • Odpowiedz
@AwizisieAkat: @balatka: ja na przykład nie miałbym pojęcia jak zabić taką świnie czy kurę. Po prostu nie wiedziałbym jak się do tego zabrać.

Meritum mego wpisu to łepek = cel czy to pneumatyk czy siekiera cel jest tylko jeden
  • Odpowiedz
@balatka: Jak ja tego wegańskiego p---------a nie lubię... Co mnie k---a jakieś kurki i krówki obchodzą? Nic to nie robi tylko chodzi w koło, żre i sra - po co mam się tym przejmować?
  • Odpowiedz
@1dziewczyna_szamana: Ludzie raczej by nie byli hodowani dla mięsa, bardzo długi czas rozwoju zanim tego mięsa by coś było, ogromne koszta utrzymania, po za tym jesteśmy bardzo agresywnym gatunkiem do tego sprytnym więc odpadamy jako źródło pożywienia.
  • Odpowiedz
@balatka: to prawda, że w przeszłości opłacało się polować na zwierzęta lub hodować je na mięso jako forma pewnego zabezpieczenia w razie nieurodzaju. Problem w tym, że hodowla mięsa w dzisiejszych czasach to przeżytek, kiedy ludzkość stoi na takim wysokim poziomie, że może bez problemu znaleźć roślinne zamienniki (nomen omen po tysiąckroć zdrowsze).

I mówię to z perspektywy człowieka, który z własnego egoizmu i przyzwyczajeń nie wyparł się całkowicie spożywania
  • Odpowiedz