Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się czy istnieje jakaś alternatywa jedzenia tzn jakiś produkt w formie płynnej albo w tabletkach który zawiera wszystkie składniki potrzebne do podtrzymania funkcji życiowych ale żeby nie miało zbytnio smaku i zapachu, chodzi mi o to by odzwyczaić się od tradycyjnego pokarmu który wymaga przyrządzenia i dodawania składników oraz wymaga czasu na spokojne spożycie.
Niby są te koktajle huel ale czy można wyłącznie na nich opierać swój tryb odżywiania ? Jakieś pomysły ? #dieta #jedzenie
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@staryalkus a co robią ? Nigdy nie próbowalem poza tymi proteinowymi jako nagroda za trening.

Myślę by skomponowac cos własnego, żeby zawierało: wachlarz witamin, węglowodany, białko i co tam jest potrzebne by żyć, nie dostać szkorbutu od niedoboru i zwiększac mase mięśniową.
Tyle że wolałbym juz cos takiego kupować niż sam przyrządzać
  • Odpowiedz
@Nie_fair sa bezsmakowe odzywki dla osob z problemami gastrologicznymi albo sparalizowanych. Dostepne w aptekach normalnie kupujesz se proszek co ma wszystko co potrzebne do zycia
  • Odpowiedz
  • 0
@upodlator i co, bede mogl się żywić wyłącznie tym ? Zachowam tylko owoce w stałym pokarmie by zęby nie zanikły ale tak to mi zależy by całkowicie wyeliminować tradycyjne odżywianie i czy ten koktajl bedzie miec zastosowanie ?
  • Odpowiedz
  • 0
@upodlator opis jest przekonujący, biere !
Nareszcie koniec budzenia sie z bolesnym ssaniem w brzuchu i potrzebą wstawania z łóżka by zasuwac do kuchni i kręcić śniadanie.
Dzięki !
  • Odpowiedz
@Nie_fair tylko z tym modulenem wez jedno opakowanie na sprobowanie, on ma taki mleczno wafelkowy slodko mleczny mdly smak. Ja po kilku shejkach nie moglem na niego patrzec. Ale zastepuje jedzenie w 100% (zywia tym dzieci z chorobami jelit jako forma lekarstwa)
  • Odpowiedz