Wpis z mikrobloga

Ej jem zdrowo, nie w--------m jakich dużych porcji, chodzę na siłownię ( ale bardziej ciężary niż cardio)a nie mogę utrzymać stałej wagi. Mój niebieski może jeść na zmianę chipsy i czekoladę i zawsze ma tą samą wagę, a ja muszę się mega pilnować, bo zaraz widzę po sobie, że udo większe, albo brzuch już nie jest taki płaski.

Tak samo z siłownia. U Niebieskiego co prawda efekty siłowni przychodzą wolniej niż np u mnie ( sam jest w szoku, że po kilku razach na siłowni już widać mega efekt na posladkach czy ramionach), ale efekty nie znikają podczas krótkiej przerwy, gdzie u mnie zaraz d--a się robi taka nieksztaltna i wyglądam jak ulaniec ( ͡° ʖ̯ ͡°) jak żyć.
#gorzkiezale
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@spidero: używam myfitnesspal u według niego powinnam ważyć 3kg mniej ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@mistrz_tekkena: o to to. Nie jestem gruba, noszę rozmiar 36, więc w ciuchach jest git, ale muszę się mega pilnować, bo kilka tyg bez siłowni lub zjedzenie minimalnie większej ilości słodyczy skutkuje skokiem wagi :/

Zero napojów słodkich, jem same warzywa praktycznie, wszystko pieczone, jest ruch... Eh nie ma sprawiedliwości
  • Odpowiedz
efekty nie znikają podczas krótkiej przerwy, gdzie u mnie zaraz d--a się robi taka nieksztaltna i wyglądam jak ulaniec

@Calverleyy: Jeśli w miarę trzymasz miskę to pewnie po prostu szybko nabierasz wody i stąd takie zmiany. Jedz lepiej i pij lepiej żeby poprawić gospodarkę wodną.
  • Odpowiedz
To moze sprobuj teraz wiecej cardio? Minimum 3 razy w tygodniu po godzina -poltorej. Jak zauwazysz efekty to zmniejsz czestotliwosc do 2 razy w tygodniu. Moze trener personalny?
  • Odpowiedz
Pije jednak jedna kawę dziennie, a tak to tylko pokrzywe i miete ( 6 kubków dziennie) a po pracy wodę.

@Calverleyy: A jak hormony? Wszystko ok? Nie masz problemów z krążeniem? Co z solą i jak wygląda dieta ogólnie?

Czasami sterczą mi kości, a czasami mam brzuch jak w 4 miesiącu ciąży i chodzę na wciagnietyn ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Calverleyy: Dieta. Zweryfikuj na
  • Odpowiedz
@rdza: mam wrażenie właśnie, że mój organizm źle reaguje na coś, ale nie mogę odkryć na co.

Ogólnie dieta wygląda tak, że na śniadanie zawsze jem omleta z 2 jajek z płatkami owsianymi (bez banana) i na to daje ogórka np albpomidorki koktajlowe, później kawa, koło 11 owoc, i 13 obiad i np to dzisiaj były bataty + pulpety z cukinii i sera ricotta ( dosłownie 4 pulpeciki) plus czerwone
  • Odpowiedz
mam wrażenie właśnie, że mój organizm źle reaguje na coś, ale nie mogę odkryć na co.

@Calverleyy: Notuj co jesz i notuj jak wyglądasz i się czujesz. Po kilku tygodniach rzetelnej obserwacji na pewno znajdziesz jakąś zależność. Możesz też zrobić badania pod kątem nietolerancji pokarmowej (choć nie muszą nic wykazać).

Jak krążenie może mieć na to wpływ?

Słabe krążenie to słaba gospodarka limfatyczna a więc obrzęki. Korzystaszz antykoncepcji hormonalnej? Miewasz
  • Odpowiedz
@rdza: nie, ale nie mogę przyjmować antykoncepcji hormonalnej, że względu na zwiększona krzepliwosc krwi, więc może coś w tym być.

Chyba zacznę rzeczywiście to notować, bo jest to bardzo demotywujące, że jednego dnia mam fajne ramiona z zarysowanymi mięśniami a drugiego tłuste, ulane łapy
  • Odpowiedz
@Calverleyy: a jesz odpowiednie proporcje BTW? Nie mówię, że Ty konkretnie, ale wiem, że z iloma ziomkami bym nie gadał to mówią, że się nie obrzerają, że jedza zdrowo, a jak robię mój test na Fitatu i każe im wpisać co jedli poprzedniego dnia to wcale tak zdrowo nie jest. Pomonitoruj może swoje żywienie, może trzeba do lekarza uderzyć? No u kobitek jest ciężej niestety. TO przez te Wasze hormony.
  • Odpowiedz
@bartolinx: wiesz co to nawet nie chodzi o to co pokazuje waga, bo ćwiczę siłowo i jak mam te "suche" dni to widać mięśnie na udach, ramionach i nawet lekko na brzuchu.
Idealny przykład to dzisiaj i wczoraj. Wczoraj dosłownie dół brzucha mnie bolał i byłam w 4miesiacu ciąży, a dzisiaj spada że nie spódnica, bo brzuch płaski jak deska. Mam podejrzenia, że go jajka tak na mnie wpływają, bo
  • Odpowiedz