Wpis z mikrobloga

@Primusek: tak, co będą odpowiedzialni za efekty komputerowe, na razie jest pomysł, by to zrobić, nie ma aktorów, reżysera, tak na prawdę to jest tylko pomysł, trzeba będzie poczekać do 2019, albo nawet 2020 roku na jakiś może pilotowy odcinek i wtedy widzowie ocenią ich pracę
@nightrain: Możliwe, że to co miałby być w filmie będzie w 1. sezonie + coś jeszcze, więc przynajmniej część scenariusza mają. Poza tym nie zmieniły się firmy odpowiedzialne za to, czy to co przygotowali do tej pory posłuży im przy serialu. Więc nie ma tylko pomysłu.
@Primusek: czyli wychodzi nawet, że coś już jest, to jest dobrze, jest Sapkowski jako doradca czy ktoś w tym stylu, trzeba teraz czekać na jakieś doniesienia co do reżysera, aktorów, jak dziś to przeczytałem po raz pierwszy to się nawet zastanowiłem, czy to nie jakiś 1 kwietna ;)
@nightrain: Bagiński będzie reżyserem przynajmniej 1 odcinka, więc coś o reżyserach już wiemy. Jeśli chodzi o aktorów to Bagiński mówił, że już mają kogoś. Sapkowski także powiedział, że wie i stwierdził nawet, że mu się podoba ten wybór .
Myślę, że teraz będzie wysyp wywiadów i będziemy poznawać konkrety. Wyobraź sobie co się dzieje z telefonem Bagińskiego teraz jak gruchnęła ta wiadomość. xDDD
@MrExpendable: @MirekMireczekMirunio: Akurat Netflixowi zdarza się robić seriale w językach innych niż angielski .Np. Narcos, ale nie tylko (nie pamiętam tytułów, ale jest jeszcze kilka). Nie wiem czy po francusku też czegoś nie zrobili.

Po polsku jednak raczej nie zrobią, ale kto tam wie. Póki co tej opcji nie da się wykluczyć.

Trzeba też pamiętać, że jak zrobią po angielsku, to mogą to pięknie sprzedawać na cały świat, czyli mają