Wpis z mikrobloga

• 0
@wyjebongo666 Jak dla mnie mega funkcją jest smarttouch w meizu. Rozglądam się za nowym fonem i nigdzie nie widzę alternatywy. Poza tym jeśli zależy ci na nowym Androidzie to będzie słabo. Meizu aktualizuje i wspiera dużo sprzętu, ale przez to dopiero ma być Marshmallow. Ale ogólnie dobry fony na swoją cenę.
  • Odpowiedz
@panczekolady: emm..; mam pro5 i na baterii 3050mAh trzyma mi dwa dni, z czasem 6-7h "on screen"
@wyjebongo666: Wykonanie wszystkich nowych modeli 9/10, nakładka flymeOS - można ją kochać albo nienawidzić. Zawsze jest opcja zainstalowania launchera. Przycisk HOME jak dla mnie świetne i intuicyjne rozwiązanie.
A w cenie około 1000zł napewno znajdziesz coś co spełni Twoje wymagania.
  • Odpowiedz
@atna-nefarious: SoC Samsunga, może być bardziej energooszczędny od MediaTeków. Ja mam M5 z baterią o pojemności 3070 mAh i to jest bardzo mało. Wystarcza na 1 dzień (maks. półtora) normalnego użytkowania. Lepiej szukać czegoś na Snapdragonie.
  • Odpowiedz
@wyjebongo666: W kazdym meizu jest preinstalowana ta aplikacja "Zabezpieczenia" która domyślnie wyłącza aplikacje nieaktywne ponad 3 min. Tzw nadal są preładowane w ramie, ale je usypia. Oczywiście jest w pełni konfigurowalna czyli można dodać wyjątki, żeby np spotify nie zrywało muzyki po 3 min.
Przy okazji ta aplikcja ma kilka dodatkowych funkcji, takich jak kontrola danych, antywirus - coś jak CCleaner + antywirus zoptymalizowane specjalnie pod meizu.
  • Odpowiedz