Wpis z mikrobloga

#silownia #mikrokoksy

Eh mireczki, chciałoby się napisać że coraz więcej amatorów pcha się do zabawy, ale to nie pasta o hobbystach tylko rzeczywistość ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Sezon w pełni. Janusze i Sebixy wybudziły się ze snu zimowego, i przypomnieli sobie, że są albo ulanymi k-----i albo suchoklatesami z łapkami jak 12 letnie dziewczynki, albo szczęśliwcami będącymi połączeniem tych dwóch typów. Na siłowniach nagle więcej ludzi niż Uruk-Hai pod Helmowym Jarem. Gdyby bieżnie produkowały prąd zamiast go zużywać, to moja siłownia mogłaby sprzedawać prąd DO elektrowni a nie pobierać od nich. No ale ci co biegają na bieżniach to żaden problem, bo sobie grzecznie są w jednym miejscu i nie robią sztucznego tłoku przeciskając się od jednego hantla do drugiego.

Najgorsze jest to, że muszę obserwować jak ktoś o--------a gównotechnikę i nie dość, że c---a z tego ćwiczenia będzie miał bo robi szarpane i oszukane powtórzenia, to jeszcze zajmuje niepotrzebnie stanowisko zamiast najpierw pooglądać tutoriale na jutubie albo poprosić kolegę aby go nagrał, żeby sobie potem porównać to co robi z tym co się nazywa poprawną techniką. Żaden ze mnie pro madafaka trajner, ale nie ma w tym nic trudnego aby kogoś nauczyć poprawnie robić jak się go widzi z trzeciej osoby, więc czasem mnie łapie altruizm i komuś podpowiem. No ale wczoraj to normalnie szkoda by było szczempić ryja, bo bym nic innego chyba nie robił niż łatanie ludziom koślawej techniki a samemu też chciałbym jeszcze zrobić swój trening. Jakbym chciał każdy błąd poprawiać i brać dychę od sztuki, to bym wczoraj w ciągu godziny wyniósł chyba z 300 zł (,)

Trenerzy są c--j wie gdzie (pewnie robili 69 w męskim kiblu) żeby pilnować aby się ludzie nie pozabijali - ale oni sami c---a się znają i przeszli chyba tylko przyśpieszony 15 minutowy kurs trenerski zakończony soczystym buziakiem od trenera crossfitu i szczęśliwym skakaniem po bosu ballach trzymając się za ręce. Jak kiedyś widziałem jak sami trenują, to wielkiej różnicy od randomowego sebixa będącego 3 raz w życiu na siłowni nie było. Jeśli ci ludzie posiadają jakieś wykształcenie w tym kierunku, to jestem pełen podziwu, że udało im się pozdawać egzaminy. Osobiście z bodaj 6 trenerów zostawiłbym tam jednego (jeden widać, że ogarnia temat) - a resztę w---------ł, kupił manekiny, ubrał je w koszulkę "Trener" i na jeden c--j by wyszło.

Chcę się dostać do racka, zajęte oczywiście przez dwóch gości, jakieś brakujące ogniwa pomiędzy sebixem a januszem. C---a mam do roboty to włóczę swoje ulane dupsko po okolicy i patrzę co ci goście robią. Ćwierćprzysiady, nawet nie pół (kolano to nie wiem czy 90 stopni ugięcia osiągało), rozstaw stóp za wąski, stopy w ogóle prosto skierowane w ścianę (co nie zawsze jest błędem, ale w tym wypadku budowa bioder i kolan sugerowała co innego), ciężar w ogóle za duży i jeszcze przy wstawaniu kolana zapadają się do wewnątrz - nie, że lekko dygają do środka. Zapadają się k---a (,) Stwierdziłem, że jak połamią kolana, to będzie przypał jak złapię gościa za chabety, odciągnę na bok żeby sobie poczekał na karetkę i mi nie przeszkadzał w przejęciu racka dla siebie, więc postanowiłem im pomóc w odejściu na własnych nogach. Oczywiście Ukraińcy - pa polski nie panimaje, pa angliski też i skończyło się na migowym pokazywaniu żeby rozstawił szerzej nogi, przekręcił stopy o taki kąt jak mu pasuje żeby się kolano nie zapadało, zmniejszył ciężar i osiągał chociaż linię równoległości kości udowej z podłogą (,)

Razem z pozostałymi bitwami o stanowiska trening wydłużył się o minimum godzinę i przez to się nie wyspałem, bo ostatni posiłek wypadł mi za późno a ciało nie zdążyło pozbyć się "hormonów walki" przed położeniem się ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nadchodzące miesiące zapowiadają się c-----o, szczególnie jak jeszcze dojdzie gorąco i wilgoć do pakietu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Khaine - #silownia #mikrokoksy 

Eh mireczki, chciałoby się napisać że coraz więcej...

źródło: comment_2zcsQe6YLZyjAKPXQxjZmSpozWLL0Ct2.jpg

Pobierz
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Khaine: Nie trawie takich typów jak Ty xD Po co się w---------z cudzym ludziom w trening? Chcącemu nie dzieje się krzywda, jeśli tak trenują to ze swojego wyboru i w sumie c--j ci do tego.
  • Odpowiedz
jeśli tak trenują to ze swojego wyboru

@krul_internetu: To już jest akurat pytanie natury filozoficznej - czy to wybór, czy nieświadomość ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo jak wybór to jasne, jak komuś kolano p--------e to się go odciągnie od racka żeby nie przeszkadzał, ręcznik w mordę żeby się nie darł że boli i jedziemy dalej. Ale ktoś może nie wiedzieć, że robi błąd (czy nieświadomość rzeczy,
  • Odpowiedz
@Dangerziom też raz miałem taką sytuację. Jakaś laska ćwiczyła sobie na wyciągu i choodzi wokół niego i kręci zalotnie dupskiem (a potem żale na mirko że się gapią xD) myślałem, że już skończyła więc wskakuje i zaczynam robić serie, a ona do mnie z mordą podchodzi, że ona tu jeszcze robi ja mówi,ę że spoko i czy możemy na zmiane robić, a ona mi wyskakuje z tekstem "ale ja mam pomiędzy
  • Odpowiedz