Wpis z mikrobloga

@pawlo74: przygotuj jakiś towar dla @Cheater BTW był jeszcze drugi pacjent taki mocno lewicujący zawsze dość długo się rozpisywał jak bardzo bitcoin nie ma sensu, ale nie mogę sobie przypomnieć
  • Odpowiedz
@mentis: założę się, że przyjdzie czas kiedy ci towarzysze załadowani po uszy w bitcoina zjawią się na tych tagach tak samo jak niegdyś towarzysze partyjni kupowali dolany i złoto. To tylko kwestia czasu.
  • Odpowiedz
@mentis: Czemu na poprawę humoru? Pisze o czymś w dalekiej przyszłości, a nie za półtora roku.
Co do monitorowania i kontrolowania to ma obiektywną rację, obecny sposób realizacji transakcji w bitcoinie jest technicznie o wiele mniej anonimowy od kont bankowych. Technologia się przyjmuje - np. bank centralny Chin eksperymentuje z blockchainem.
Konta bankowe są *w praktyce* mniej anonimowe z powodu masy regulacji tworzonych przez setki lat. Za bitcoina dopiero
megaloxantha - @mentis: Czemu na poprawę humoru? Pisze o czymś w dalekiej przyszłości...

źródło: comment_2Ts7ANOMbEiBQwqfhVfZsrt5yRIrdFIf.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Szymon6457: wiesz ja sprzedałem ale po w miarę fajnej cenie ( niższej niż teraz dużo ale zawsze tak będzie że w jakiejś tam dacie cena BTC będzie niższa niż np za jakiś czas bo BTC jest deflacyjne matematycznie )- i nie mam bólu. Siedzę w LTC i LUNyr. I to mi wystarcza :)
  • Odpowiedz
@pawlo74: Ja też jestem chętny na lsd jak coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@megaloxantha: Z tego co się orientuje to jesteś techniczny więc pewnie wiesz, że rozproszone bazy danych były już w latach 80 i jakoś żaden bank się tym nie zainteresował. No ale nie było wtedy tokenu prawda? blokchain bez bitcoina nie istnieje a przynajmniej ma bardzo ograniczone możliwości.
  • Odpowiedz
@m00n: Bo o tym wiedzieli programiści, a sukces bitcoina poinformował o tym menedżerów.
Zresztą 80 to przesada - to było ponad realne możliwości sieci i sprzętu, a kryptografia asymetryczna raczkowała. Jak już to gdzieś połowa 90.

edit: właściwie to nie! kryptografia krzywych eliptycznych stała się praktyczna dopiero na początku xxi wieku, wcześniej trzeba by używać ogromnych kluczy rsa, które były opatentowane do 2000. Od istnienia potencjału do powstania bitcoina minęło tylko kilka lat.

blokchain bez bitcoina nie istnieje a przynajmniej ma bardzo
  • Odpowiedz
@S_Rybka: a co ja Tobie robię takiego? Odpowiadam tylko Mirkowi na pytanie. Nie rozumiem tej Twojej aspołeczności. Człowieku rozmawiaj o krypto baw się ciesz się życiem. A nie ciągle szukasz zaczepki do wszystkich i prawie do każdego. Wyluzuj. Skoro ja nie piszę do Ciebie to i Ty nie odzywaj się do mnie. Miłego dnia.
  • Odpowiedz
@Amelek: Nie ma miłego Dnia. Właśnie narobiłeś sobie burdelu w życiu. Od jesieni obiecujesz, że nie będziesz pisał na tagu a to robisz. Koniec, skoro nie rozumiesz po dobroci to zrozumiesz inaczej i więcej nie będę do Ciebie pisał - masz pewne.
  • Odpowiedz
po po prostu mają ból dupska :) że nie kupili BTC kilka lat temu

@Amelek: to wszystko wina Rothbarda i Taleba, którzy "wypisują głupoty" w swoich książkach. Tak było.
  • Odpowiedz