Aktywne Wpisy

lubie-sernik +9
Jakie słodycze najbardziej lubicie?

lubie-sernik +20
Mam w nodze 12 śrub i dużą tytanową płytkę bo nie umiem jeździć na hulajnodze.
Od prawie dwóch lat kuśtykam, nie zginam nogi i nie prostuje w pełnym zakresie. Co tydzień wydaje 270 zł na fizjoterapeutę (od dwóch lat).
Długo leżałem więc dużo przytyłem.
xD
Od prawie dwóch lat kuśtykam, nie zginam nogi i nie prostuje w pełnym zakresie. Co tydzień wydaje 270 zł na fizjoterapeutę (od dwóch lat).
Długo leżałem więc dużo przytyłem.
xD
źródło: 1000053030
Pobierz

Chciałbym się pobawić autem z tylnym napędem, generalnie jest w wersji ghia i silnik 2.0 DOHC, podobno blacha zdrowa, coś tam cieknie przy skrzyni. Tylko właśnie skrzynia, niestety jest to automat, czy da rade to ogarnąć we własnym garażu ?
Mam kanał, bloczek do podniesienia silnika, klucze.
#mechanikasamochodowa #ford #drift
#motoryzacja
Pytanie czy da się to zrobić na zasadzie pare stówek na części i heja, czy to grubsza operacja.
W sieci wyszukałem tematy o takiej zmianie na zasadzie "było, użyj wyszukiwarki" tylko ta strona padła i posty chyba już pousuwane albo coś... ;/
Generalnie wiem że z grubszych częsci to wiadomo skrzynia + chyba
Jak narazie z takich grubszych rzeczy to wymieniliśmy dwumase, i jakoś skrzynie we 2 wytargaliśmy.
Bardziej mam pytanie czy nie trzeba coś tam naprzykład spawać żeby wpasować taką skrzynie, albo rozbierać całą deskę rozdzielczą...
Nie wystarczy wyjąć skrzyni, i od spodu już jakoś wsadzić kompletne sprzęgło -- > skrzynie i wał ?
Czy żeby potem spiąć sprzęgło z pedałem trzeb wytargać silnik ?
A pytanko, czy te 120 kuca da rade zarzucić dupą ? Auto niby fabrycznie waży niecałe 1200kg.
Można z niego legalnie wyrzucić tylne fotele ?
No tak myśle że jak auto jest zarejestrowane na 5 osób, to powinno być 5 miejsc :P
A tym autem nie widzi mi się jeździć w trasie, mam od tego innego forda :P
A most to swoją drogą, choć czytam że najlepiej jest wsadzić defer z 4x4 bądź coswortha.
Komentarz usunięty przez autora
@Vein A jak w automacie strzelić ze sprzęgła :p
Plus ten automat jest mega mulasty.