Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Byłbym bardzo ciekawy raportu pokazującego procent osób płci żenśkiej, które nie zdały matury z matematyki. Z mojego otoczenia nie zdało 5 dziewczyn i 1 chłopak, przeszukując facebooka natknąłem się na kolejne parę dziewczyn, które oblały. Nawet na znanym portalu wykop peel co najmniej dwie użytkowniczki przyznały się do #!$%@? matury :) Czy to o czymś świadczy? Czy jest to kolejne założenie że kobiety są głupsze? Oczywiście że nie.

Uważam, że kobiety średnio są znacznie intelignetniejsze od facetów, co prawda może większa część z nich sobie nie radzi z rozwiązywaniem zadań matematycznych, ale za to znakomita większość będzie potrafiła manipulować facetami przy pomocy atencyjności i kawałka ciała, więc żadna wiedza, ani inne umiejętności nie są im potrzebne. Jeżeli potrafią o siebie zadbać poprzez bycie uległą wobec samca, który ma święty obowiązek zapewnić im dobrobyt, to nie widzę przeszkód. Uważam, że kobiety są bardzo rozsądne i zaradne.

nie #mizoginia
#zwiazki #matura #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 13
@AnonimoweMirkoWyznania: A ja gdzieś tam czytałem, że to nie jest tak, że jak matematyki nei umieją to od razu głupi. Niektórzy po prostu mają zdolności w innych kierunkach. I podział był na kilka typów: matematyczna właśnie, później jakaś lingwistyczna, czy inna językowa, ruchowa, artystyczna (w kierunku rysownia), muzyczna i jakieś tam jeszcze. Nie pamiętam już, bo dawno to było. I był za przykłąd wzięty Messi, który może nie jest orłem z
@istamar: Fakt. Poza tym, gdyby wziąć pod uwagę słabego z matematyki faceta i słabą dziewczynę, to mam wrażenie, że prędzej dziewczyna zmobilizuje się do pracy i wykuje te podstawowe schematy. Prawdopodobnie dlatego, że kobiety generalnie bardziej odczuwają presję społeczną i ew. wstyd. Ale nie warto generalizować.
WierzgającaElfka: @OP: Shyvana powinna już dawno mieć zabranego modka na anonimowych. Jej mizoandria jest przeogromna. Nie ma dnia by nie wyzywała jakiegoś mirka od stulejarza, nie dodaje też pisanych przez niebieskich wyznań o charakterze związkowym, bo dla niej jakakolwiek krytyka kobiet to mizoginia (w przeciwieństwie do prawilnego Asterlinga).

Zaakceptował: Asterling
Mads: > Czy to o czymś świadczy?
Globalnie? Raczej nie. Bo to dowód anegdotyczny.

Czy jest to kolejne założenie że kobiety są głupsze? Oczywiście że nie.

Kobiety mają średnio gorsze umiejętności matematyczne od mężczyzn. Gorsze w istotny sposób, choć nie dużo gorsze.

Historycznie, kobiety miewały też wyraźnie niższe IQ od mężczyzn. Ale ten trend się zaciera. Obecnie praktycznie nie ma różnic; różnica na poziomie 1 czy 2 punktów procentowych jest praktycznie
@AnonimoweMirkoWyznania: Biorę pod uwagę grupę społeczną która zdaje maturę, tzn. osoby z klasy maturalnej. Tutaj widać dużo większą presję u dziewczyn, przynajmniej większość postów i wypowiedzi w stylu "zabiję się, nie zdałam matury" jakie widziałam również należała do dziewczyn, faceci zazwyczaj mieli kolokwialnie mówiąc, #!$%@?.