Aktywne Wpisy
jakis_login +154
Wczoraj zmontowałem sobie biurko, które sam zaprojektowałem (taa... niby nic szczególnego, ale musiałem np. uwzględnić kaloryfer, odstający parapet i lekko uciekającą ścianę). Blat z podwójnej (sklejone dwa arkusze ze sobą) płyty meblowej - grubość 3.6cm. Nogi stalowe, tzw. loftowe, zamówione pod konkretny wymiar tak, by biurko miało wysokość 80 cm (ostatecznie ma 80.6, bo zapomniałem uwzględnić te 0.6 cm...). I teraz najlepsze - szerokie na ... 2.60m :) Przesiadłem się z biurka
RitmoXL +42
no i nie wiem bo pamiętam jak w podstawówce pisałem w grupie jakieś zadanie było nas 4 chłopaków taka wiecie najlepsza paczka kumpli i dostaliśmy takie r-------e kartki i ja wziąłem je w garść i je złożyłem do reszty razem i podsunąłem ładnie pod krawędź i w ogóle przez całą podstawówke byłem taki dokładny zawsze piórnik idealnie, równo przy książkach no i w tej grupie wtedy siedziałem i kolega mojego przyjaciela który zawsze nie wydawał mi się w ogóle git człowiek tylko jakiś brudas i syfiasz nazwał mnie pedantem a jak się tak w-------m wtedy aż do dziś widać to pamiętam i myśle, że to jakoś musiało wpłynąć na mnie. to przeżycie. że teraz po prostu boje się czegoś robić dokładnie bo przychodzi mi na myśl to, że mogę być pedantem
a to słowo pamiętam tylko zawsze w złym wydźwięku. nie kojarzy mi się to z czystością i dokładnością tylko z czymś nieeleganckim już.
taguje #takbylo, trochę #historia, #pasta może jeszcze #psychologia, #filozofia i #gownowpis no i może trochę #pytanie.
pozdro mirki bo mnie coś na wieczór tak wzięło by zacząć swoją psychikę naprawiać a przynajmniej postarać się siebie zrozumieć. pozderki miłego wieczoru (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Komentarz usunięty przez moderatora
część i chwała ci i w ogóle z okazji 3 maja szanuje k---a bardzo a teraz s--------j ze swoim bezbarwnym podejściem nonajmie anonimku
że wiesz ja taki inteligentny i obyty a taka mała choróbka tu się wkradła taki paszkwil
A masz oprócz tego jakieś inne problemy - nachodzą cię dziwne myśli, masz wrażenie na przykład jakby po skórze chodziły ci jakieś owady etc.?
ćpałem jakieś 3 lata waliłem wiadra z zielska jeśli wiesz o czym mówie
pale p-------y od 6 lat
pić p--o i a-----l zacząłem już w
bo tak ciężko od bycia pedantem potem być pedanto-antypedantem i znowu wrócić do bycia pedantem
skąd mam wiedzieć, że moje bycie pedantem jest naprawdę byciem pedantem tak jak nim byłem po
wiem, że jesteśmy nawykami
ciężko po prostu zrezygnować z samego siebie. z jakiś 50% swoich
Może zostaw to tak, jak jest? To układanie krzywo to też OCD, tylko nietypowe, nawet jakbyś był pedantem znowu, jak sprzed tego nazwania Cię pedantem to według Ciebie byłoby to zbliżeniem się to ideału?
Twoja reakcja na to słowo jest w 100% Twoja i nie wiem, czemu chcesz się jej wyprzeć, ona też Cię definiuje, pewnie strach przed zaszufladkowaniem
z telefony z reguły nie korzystam jedynie do ustawienia sobie budzika.
stefeczka masz racje. możliwe że to jest moje wyparcie po prostu. nie chce dopuścić do siebie tego, że
paliłem mnóstwo lat marihuanę ale ją rzuciłem i nie palę już bodajże 3/4 rok :p
no z tego jestem dumny ;p i to chyba jedyne dotąd uzależnienie z tych gorszych, którego się pozbyłem.
Ja i mój brat mamy OCD, nie znamy nikogo z rodziny, kto też by miał. I mamy beke z tego, on ma jeszcze dziwniejsze odpały niż ja, nauczyliśmy się z tym żyć i nawet o tym nie myślę. Pewnie dlatego, że już bezwiednie układam rzeczy równolegle, co poradzić.
Od Twojego nastawienia zależy, jak ważną rolę to odegra w Twoim życiu,