Wpis z mikrobloga

@xetrov: hmmm ale renault jako nieliczne ma spójny, świetny design teraz całego portfolio. Za to r---------a mnie jak widzę co produkuje citroen... przecież to za rok albo dwa będzie nie modne a już teraz takie nowe c3 wygląda jak auto dla dawna :D
Crossovery i suvy to już jest stały trend i tego nie zmienisz ;D to są fajne auta, których nikt nie zmusza do kupna bo nadal są normalne
  • Odpowiedz
@Singularity00: siedziales kiedys w nizszej klasy aucie premium z tych mlodszych modeli? plastikow tyle co w vagach.
zapominacie chyba ze piszemy o kompakcie bmw i ja nie porownuje do niego typowego kompaktu vaga...
dziwne jest o czyms pisac a potem musiec to prostowac mimo ze jest napisane jak kawa na lawie.

@xspeditor: okej, troche przesadzilem. abstrahujac juz od poszczegolnych punktow za i przeciw - ludzie kupuja wiec jest
  • Odpowiedz
@Singularity00: wygląd nie wygląd, ja chcę jeździć samochodem który ładnie wygląda a nie tylko ładnie wygląda ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Megane nie ma CC (wymieniłbym aktualne), nie ma coupe (tylko udawane GranCoupe), Talisman to z kolei tylko 1.6 R4 i sedan - przesiadka z Laguny coupe 3.5 trochę by jednak bolała i była regresem. Póki co czekam na coś ciekawszego i nie zmieniam marki, ale jak
  • Odpowiedz
@xetrov: no jak dla ciebie ważna jest tylko pojemność jak największa a nie inne kyteria to przykro mi ale szybko nowego auta nie kupisz ;D
Z 2.0 w nowych autach możesz zapomnieć - podziękuj ue
Coupe pewnie będzie za jakiś czas...czy my o tym nie dyskutowaliśmy jakiś czas temu?
@instinCtoriginal: plastik jak plastik ale takie bmw kompaktowe nadal będzie lepsze niż VAG....
  • Odpowiedz
@Singularity00: bardzo możliwe ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie tylko pojemność, ale przejechałem się tym 1.6 200KM i w warunkach w jakich użytkuję Lagunę nie ma żadnej przewagi, a wręcz przeciwnie. V6 przy przelotowej prędkości w okolicy 170kmh nie ma nawet 3k rpm a po dodaniu gazu całkiem ładnie sobie mruczy, natomiast to 1.6 nie dość że niemal wydaje wtedy ostatnie tchnienia to jeszcze wyje jak typowe
  • Odpowiedz
nigdy, żaden VAG nie dorówna jakością do BMW

@Singularity00: powiem Ci tak: jak VAGa nie cierpie, tak kierownice w nowych BMW 3 i 4 (z tymi mialem do czynienia) to paskudne kondony w porownaniu do kierownicy Golfa. Generalnie wykonczenie wnetrza i ergonomia w serii 3 i 4, biorac pod uwage rzekomy "prestiz" BMW i cene, to jest jakis zalosny dowcip.
  • Odpowiedz
@bidzej: co kto lubi generalnie - do mnie ani stylistyka ani ergonomia VAGowskich wnętrz zupełnie nie trafia. Z tymi kierownicami to też tak nie do końca - jak nie zapłacisz to w niemal każdej marce masz coś zbliżonego do tego co na fotce op;a (choć tu BMW zdecydowanie przegięło już) bo ani skóry ani często przycisków żadnych. Szczególnie jest to widoczne w kompaktach. Tyle tylko, że bazowych kompaktów zwykle prawie
  • Odpowiedz