Wpis z mikrobloga

@PomrukOdbytu: cebula, wedlina i duzo pomidorow*, niech sie tak fajnie poddusi i na to jajka i odrobina/mleka smietany. Do tego mieszac, zeby nie robily sie takie ogromne, suche kluchy.

* jak sie pomidory poddusi z cebula, to jajecznica ma smak pomidorowy. Jak sie pomidory dorzuci na koncu, to wychodzi jajecznica z pomidorami - a to robi roznice :)
@LaRauxe: Wybełtana przed smażeniem i jeszcze z dodatkiem mleka to jakiś bezpłciowy produkt, a nie jajecznica. Żółtko i białko powinny być osobno ścięte. Najlepiej najpierw podsmażyć boczek i cebulkę, wbić w to żółtka, obtoczyć boczek w żółtku, ściąć, dodać białko, przyprawy, ściąć nie mieszając za bardzo.
Ewentualnie można dodawać żółtko na końcu, jeżeli ktoś lubi płynne. Ale białko musi być całkowicie ścięte.