Wpis z mikrobloga

@zenon1002: No tak, bo przecież 1080,czy nawet 1070 to taki midend...

Ludzie. Ogarnijcie się... Jeśli karta rzeczywiście będzie o 5%!!!! słabsza od 1080, ale będzie tańsza od niej znacząco, to będzie to bardzo dobra konstrukcja i duży sukces. Nazywanie karty słabszej od 1080 o 5% jako porażka, to jest jakiś żart... Rozumiem, że 1070 też jest przy takim rozumowaniu słabą kartą, a moje 980ti powinienem już dawno wywalić do kosza...
  • Odpowiedz
@vdr: Wiadomo, nie ma złych kart są tylko karty źle wycenione. Jednak nie wiem dlaczego z automatu wielu ludzi zakłada ze Vega będzie jakoś mocna tańsza od kart nvidii. Jeśli różnice będą to raczej nie wielkie. AMD bawi się stosunkowo nowa technologią pamięci więc tanio być nie może, chyba że nie zamierzają na sprzedaży GPU zarabiać.
  • Odpowiedz
@vdr:

ale będzie tańsza od niej znacząco

Za kazdym razem ludzie pisza ze produkty amd beda prawie tak samo wydajne ale znaczaco tansze.
Skad te pomysly?! Nie beda bo niby dlaczego mialy by byc?
A pozniej sie okazuje ze sa w tej samej praktycznie cenie i troche nizszej wydajnosci i fanatycy czerwonych zaczynaja p-------c o tym ze i tak warto kupic od amd bo sie lepiej starzeja i sa
  • Odpowiedz
@dob3k: Nie piszę, że będzie tylko JEŚLI będzie tańsza, to będzie bardzo dobrą alternatywą. Sądząc po wydajności i cenach 470 czy 480, czy teraz serii 5xx, to AMD pewnie da trochę niższą cenę. Trudno powiedzieć czy znacząco, czy nie. Zobaczymy.
  • Odpowiedz
@vdr: Bedzie alternatywą to pewne ale czy bedzie dobrą alternatywa to sie zobaczy. Cena bedzie dopasowana do wydajnosci. Cudow nie ma. Wypozycjonuja ja wzgledem wydajnosci. Moga byc odrobine tansze bo wchodza na juz zajety sektor wydajnosci gdzie nvidia ma juz 6 kart graficznych (od 1070 do najnowszego titana Xp).
W poprzednim komencie pisalem o ludziach ktorzy mysla ze AMD jest takie dobre i walczy z oprawcą nvidia i ze bedzie
  • Odpowiedz
@Variv: "Nasze wieści" xDDD Czasem jednak wolę PClaba i ich testy myszek... Z tego co pamiętam to Vega robiła 4K,60fps w SW:B i Doomie., no ale clickbaitowe tytuły mówią, że będzie słabsza od GTX 1080 xD
Zresztą widzę, że większość tu o tych demkach zapomniała... No chyba, że GTX 1070/80 to karty do 4k, a ja się nie znam...
  • Odpowiedz