Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mój chłopak mnie zdradził. Zdecydowałam się zostać z nim-każdemu zdarzają się błędy i potknięcia. Narobił sobie tym wybrykiem kłopotów i staram się go wspierać, ale zauważyłam, że potrafię zupełnie bez potrzeby, być uszczypliwa dla niego. Martwi mnie to, że na komplementy mój pierwszy odruch jest odrzucający od niego. Tak, jakby te miłe gesty i słowa sprawiały, ze zamiast przyciągać,zaczęły mnie odpychać. Nie chcę go zostawiać, ale martwię się, że może to pójść w stronę, w którą bym nie chciała, czyli, ze nie do końca mu wybaczyłam, a przez ten tlący się żal, zniszczę życie i sobie i jemu. Jak zacząć żyć normalnie? Jak przetrawić to w sobie do końca? Jak nie zniszczyć tego? Rozumiem, że wyjściem może być psycholog, ale odpada ze względów ekonomicznych.

#psychologia #zwiazki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
  • 16
@AnonimoweMirkoWyznania pomysl o swoim zyciu globalnie. Tu nie chodzi o jego potkniecie czy Twoje wybaczenie. Tu chodzi o jego zmiane wewnetrzną. Nie mscij sie zdradą, bo to dziecinne. Jeśli kochasz to bądź cierpliwa. Tak czy siak pożrecie się o to nie raz, zeby w koncu zagoilo sie na dobre. Tylko czy warto? Tylko Ty wiesz
@AnonimoweMirkoWyznania: Zdrada to również komunikat o stanie związku. Myślę, że jeżeli zdecydowałaś się na kontynuowanie bliskiej relacji ze swoim chłopakiem musicie wspólnie zdiagnozować przyczynę jego zachowania. Moim zdaniem twoje reakcje świadczą częściowo o tym, że sprawa nie jest do końca przepracowana, że jeszcze się nie uporałaś w pełni z tą ciężką sytuacją emocjonalną, nie wybaczyłaś i twoje rany są świeże - co oczywiście jest jak najbardziej naturalną reakcją. Z drugiej strony
OP: @minusuj Zaufanie na pewno w pewnym stopniu kuleje, ale nie sądzę aby to powtórzył.
@taktoto Właśnie dlatego pytam co zrobić aby nie wyskakiwało to. Co zrobić żeby poprawić relacje między nami i żeby nie było to kartą przetargową przy kłótniach.
@nerana112 Możliwe, że czas tu pomoże, ale nie chcę czekać, wolałabym zdziałać coś już teraz, niż wtedy, kiedy może być juz za późno.

Zaakceptował: Zkropkao_Na
@AnonimoweMirkoWyznania: to nie jest tak, że po zdradzie będzie jak dawniej. I Ty i on wiecie, że naruszył reguły. Ty możesz być uszczypliwa, może wyciągniesz to bezpośrednio lub pośrednio w kłótni jako argument, którego właściwie - zakładając że chcesz wybaczyć - wyciągać Ci nie wolno. A jeśli nawet tego nie wypowiesz, to przecież tak naprawdę w głowie Ci to siedzi.

On może się obawiać dowolnych oskarżeń, prób kontroli, braku zaufania, z