Wpis z mikrobloga

Mireczki właśnie zaraz zabieram się do pisania skargi do #ztm na kontrolera, w związku z zaistniałą sytuacją:

Przy wyjściu z metra przed schodami ruchomymi stał kontroler i chciał mnie zkontrolować, na co ja mu odpowiedziałem: "zapraszam Pana na schody ruchome, bo się śpiesze", a on do mnie z tekstem, że jak się śpieszysz to zamów sobie taksówkę i zaczął mi blokować te schody, to powiedziałem okej w takim razie zgłoszę to do ZTM i chciałem mu zrobić zdjęcie jego karty kontrolera, żeby wiedzieć kogo zgłaszać to ten dalej zaczął robić problemy, że moge sobie tylko zapisać.

Generalnie przykra sprawa, bo dzięki mnie i reszcie pasażerów, którzy też uczciwie kupują bilety, człowiek zarabia na życie, a okazuje brak szacunku do mnie i mojego czasu...

#warszawa #metro #ztmwarszawa #takaprawda #zalesie
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A od kiedy nie mogę stać na peronie bez biletu? Wychodzę z metra i w chwili wyjścia poza pociąg kończy mi się 20 minutowy bilet i co niby mogą mnie ukarać bo nie przekroczyłem bramki wyjsciowej i nie mam biletu? @kokosanki:
  • Odpowiedz
ale on żądał tego na peronie i miał do tego prawo, Ty za to nie masz żadnych praw co do wyboru miejsca kontroli. Nie wiem dlaczego miałby być wobec Ciebie wyrozumiały, skoro wydałeś mu polecenie, zamiast grzecznie poprosić.

@kokosanki: grzeczne go zaprosilem i ruchome schody są cześcią peronu lol
  • Odpowiedz
@Mrowka_Zet: > "zapraszam Pana na schody ruchome, bo się śpiesze"
XD, te 10 sekund wyciągania portfela zbawiłoby Twój dzień?

jak się śpieszysz to zamów sobie taksówkę i zaczął mi blokować te schody

Fakt, ten tekst mógł sobie darować, pewna kultura ich obowiązuje, blokowanie schodów jak najbardziej słuszne - nie chciałeś okazać biletu, tzn. utrudniałeś
  • Odpowiedz