Wpis z mikrobloga

Przesiadał się ktoś kiedyś z "dobrego" #android na #ios? Od zawsze miałem androida. Aktualnie Samsunga Galaxy S6edge+ więc myślę że to jeszcze na tą chwilę dość dobry telefon i jak wcześniej cieszyłem się z jego gabarytów, wyglądu itd tak z biegiem czasu uznałem że jest on po prostu niepraktyczny. Myślałem Nad czymś mniejszym z konkurencji spod znaku zielonego robocika, ale na tą chwilę nic mnie nie porywa więc coraz bardziej zastanawiam się nad #iphone (dokładnie 6s). Jakie macie wrażenia po przesiadce z jednego systemu na drugi? Jesteście zadowoleni?
  • 20
@dave8: Ogólnie Samsungi dużo lepiej prezentują się z zakrzywionymi bokami ale niestety na własnym przypadku się przekonałem że ani to praktyczne, ani wygodne. Nad zwykłym S7 nie myślałem bo podejrzewam że po przesiadce z S6e+ nie poczuję praktycznie znaczącej różnicy, a po przesiadce na Iphone'a będzie to już całkiem coś innego.
@XNiemcu: Najpierw zaskoczenie, jak to wszystko wyglada, jak działa i oczywiscie godzinami grzebanie w opcjach, nastepnie #!$%@? bo jednak wszelka muzykę z iTunes, aczkolwiek bardzo fajne rozwiazanie ze zdjęciami, podłączę sie do wifi, a nowe zdjecia uploaduja sie do iCloud, ktore moge po chwili wywalić z telefonu. Ogolnie chwale i chwalił bede za stabilność iosa i niezawodność.
@XNiemcu:

Mam S7edge.
Kupilem nowke 6s plus bo chcialem zobaczyc czy bedzie spoko to mysle s7 sprzedam w cholere.

Oddalem IP dwa dni pozniej.

Dlaczego?

APARAT nie ma porownannia do S7, a jak ktos mowi, ze ma to chyba zle widzi.

BATERIA wcale nie trzyma tak dobrze, praktycznie identycznie jak w moim.

EKRAN: Ja widze roznice miedzy WQHD a HD, serio.

Jedyne czemu zostawilbym IP to budzenie ekranu przy podniesieniu telefonu
@xtechx Siostra kupiła sobie jakiś tydzień temu 6s'a i jak ostatnio się Nim bawiłem to faktycznie, na pierwszy rzut oka aparat wydaje się robić dużo gorsze zdjęcia co o dziwo nie potwierdzają różne testy i porównania w sieci.
@XNiemcu: Kilka dni temu przesiadłem się z Galaxy S5 na iPhone 5S i powiem tak: system działa płynnie, nie ma lagów; aparat robi dużo lepsze zdjęcia, co prawda 2 razy mniejsza rozdzielczość i szumy w zdjęciach, ale zawsze są ostre i nie są sztucznie rozjaśnione; szybkość i niezawodność w łapaniu ostrości - to uwielbiam; tryb slow motion w filmach - niby bajer, a mi się przydaje w praktyce; aplikacje - żadnych
@russianboy Właśnie o takie coś mi chodziło :) Cały czas mam małe obawy odnośnie zmiany, ale myślę że w końcu się przekonam i spróbuje czegoś nowego. Boję się trochę tego aparatu bo ze zdjęć z mojego SGS6e+ jestem baardzo zadowolony no i ten nieszczęsny iTunes :/ Gdyby nie to, to brałbym w ciemno.
@XNiemcu: przesidka miesiąc temu z S6esgeplus na ip7, najlepsza decyzja telefoniczna jaka z ostatnich lat. Na początku był szok wielkości ale teraz stwierdzam ze rozmiar idealny. Naprawdę polecam sam już myśle nad zakupem maca ta intuicja ta prostota to jest to. Od czasów g1 zmieniłem swoje priorytety :-)
No i najlepsza sprawa fizyczny guzik do ściszanie ja pierdziu jakie to jest wygodne
@XNiemcu: użytkowany przez te 10 godzin był na maksa, wifi,lte wszystko wliczone dwie obróbki filmów, wysyłanie wszystkiego w chmury 4, s6e+ nigdy nie przetrwał mi tyle. Tym bardziej ze wiem spokojnie ze jak teraz po napisaniu tego posta, do rana mi przetrwa spokojnie