Jak mi się chce śmiać z ludzi, którzy opowiadają ile to moje dzieci nie zarabiają w #uk lub innym fajnym państwie. W zeszłym roku znajomy taty się chwalił, że jego dzieci pracują w #uk i niedługo zaczną budowę domu. Ogólnie to dwa domy. ( ͡°͜ʖ͡°) Córka jeden i syn jeden. W tym roku znajomy taty załamany. Żałuje, że w zeszłym roku wydał tyle pieniędzy na samochód, który się okazał jakimś gratem, ponieważ pali jeszcze raz tyle ile powinien. Na dodatek dzieci chcą wrócić do rodzinnego domu, ponieważ praca w #uk się skończyła. Brak kasy na dalsze życie tam itp. Teraz jak nikt nie chciał domu w spadku to teraz wszyscy są chętni. ( ͡°͜ʖ͡°) Reasumując wolę swoją małą działalność z rodzicami niż wyjechać do #uk, czy innego kraju na 5 lat i przyjechać z tym samym co wyjechałem.
@dob3k: A czy ja mówiłem, że nie warto jechać. ( ͡°͜ʖ͡°) Nie moja wina, że z jakiś 20 osobach o których słyszałem, że są za granicą z 2-3 coś osiągnęły ale i tak już wróciły, ponieważ taniej było u nas pobudować dom niż tam.
@pawlo896: Ja za to znam conajmniej 5 osob wsrod najblizszych znajomych ktore przyjechaly tylko po to by zarobic na budowe domu w Polsce i przez kilka lat pracy w UK zdążyły go wybudowac i wykonczyc. Tylko teraz juz nie zamierzaja wracac i probuja ten dom w Polsce sprzedac, bo stwierdzaja ze budowa to byla najglupsza rzecz jaka mogli zrobic. Strata pieniedzy. Ale tak, to fakt: taniej w Polsce wybudowac dom.
Tylko teraz juz nie zamierzaja wracac i probuja ten dom w Polsce sprzedac, bo stwierdzaja ze budowa to byla najglupsza rzecz jaka mogli zrobic. Strata pieniedzy.
@dob3k: Serio? Jak oni uważają dach nad głową, że to strata pieniędzy to kim oni są? Cyganami? ( ͡°͜ʖ͡°) No jedynie, że już mieli jakiś dom po rodzicach, czy coś w tym stylu to jednak można to tak
@dob3k: Już wiem o co chodzi z chałupą. ( ͡°͜ʖ͡°) Zobaczymy co z tego wyjdzie. Sam byłem w Szwecji. Pracowałem jakiś czas ale wróciłbym tam tylko na jakieś wakacje. Wiem tylko, że za granicą nie spełnię swoich marzeń. ( ͡°͜ʖ͡°)
@pawlo896: Zalezy jakie to marzenia. Zazwyczaj by zaczac spelniac marzenia najpierw staramy sie zaspokoic podstawowe potrzeby i zapewnic bezpieczenstwo i stabilizacje. Jesli nie masz w Polsce bogatego tatusia albo mocnych pleckow to nawet o te podstawy nie jest latwo nie wnikajac nawet w spelnianie marzen. Ja swoje spelnilem/spelnam tu i wiem ze bardzo trudno bylo by mi je spelnic w ojczyznie.
W zeszłym roku znajomy taty się chwalił, że jego dzieci pracują w #uk i niedługo zaczną budowę domu. Ogólnie to dwa domy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Córka jeden i syn jeden.
W tym roku znajomy taty załamany. Żałuje, że w zeszłym roku wydał tyle pieniędzy na samochód, który się okazał jakimś gratem, ponieważ pali jeszcze raz tyle ile powinien. Na dodatek dzieci chcą wrócić do rodzinnego domu, ponieważ praca w #uk się skończyła. Brak kasy na dalsze życie tam itp. Teraz jak nikt nie chciał domu w spadku to teraz wszyscy są chętni. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Reasumując wolę swoją małą działalność z rodzicami niż wyjechać do #uk, czy innego kraju na 5 lat i przyjechać z tym samym co wyjechałem.
#gownowpis #nadtag #heheszki #zagranico #imigranci
Tylko teraz juz nie zamierzaja wracac i probuja ten dom w Polsce sprzedac, bo stwierdzaja ze budowa to byla najglupsza rzecz jaka mogli zrobic. Strata pieniedzy.
Ale tak, to fakt: taniej w Polsce wybudowac dom.
@dob3k: Serio? Jak oni uważają dach nad głową, że to strata pieniędzy to kim oni są? Cyganami? ( ͡° ͜ʖ ͡°) No jedynie, że już mieli jakiś dom po rodzicach, czy coś w tym stylu to jednak można to tak
Nie czytasz uwaznie. Uwazaja ze budowa domu w Polsce to byl idiotyczny pomysl i strata pieniedzy i zostaja tu. Kupuja dom tu w UK.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Sam byłem w Szwecji. Pracowałem jakiś czas ale wróciłbym tam tylko na jakieś wakacje. Wiem tylko, że za granicą nie spełnię swoich marzeń. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja swoje spelnilem/spelnam tu i wiem ze bardzo trudno bylo by mi je spelnic w ojczyznie.