Aktywne Wpisy
apaez +878
Na pytanie co z wiekiem emerytalnym, czy zostawić obecny wiek emerytalny Petru odpowiedział, aby zrównać, a Mentzen powiedział żeby zostawić jak jest XD Nie wiedziałem, że to taki cucoldzik, no nic chyba jednak na niego nie zagłosuje
#mentzen #polityka #konfederacja #pieklomezczyzn
#mentzen #polityka #konfederacja #pieklomezczyzn
kodishu +159
Jestem z takiej epoki, że pamiętam z TVP Spotkania z Balladą w Kopydłowie i Szopkę Noworoczną Wolskiego ( ͡º ͜ʖ͡º)
#gimbynieznajo #tvp #humorobrazkowy #kiedystobylo
#gimbynieznajo #tvp #humorobrazkowy #kiedystobylo
Zgromadzenie Parlamentarnego Rady Europy wysłało do Turcji swoich obserwatorów, aby ci monitorowali przebieg referendum w Turcji. Stefan Schennac(członek ZPRE) stwierdził, że referendum "nie było ani sprawiedliwe ani wolne". Pewnie Turcy by nawet nie skomentowali tego stanowiska, gdyby nie jedno zdjęcie.
Na zdjęciu poniżej widać Andreja Hunko - niemieckiego parlamentarzystę z ramienia Die Linke będącego jednocześnie członkiem Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy - pozującego do zdjęcia z flagą kurdyjskiej organizacji terrorystycznej PKK.
Sprawa jest dość głośna. Te zdjęcie na TT wstawił nawet szef tureckiego MSZ-u - Mevlüt Çavuşoğlu.
#syria #geopolityka - może was zainteresować, bo to kolejny powód do napięcia na linii Berlin-Ankara #lagunacontent
@JanLaguna: wiesz, dla Niemców ruchy oporu w trakcie II WŚ to też byli terroryści. Ja bym był uważny z doborem słów.
@Zuben: Kto powinien liczyć się ze zdaniem erDOGana aż do takiego stopnia? Ich machiny propagandowe są w stanie z każdej informacji zrobić przekaz dla własnych potrzeb.
Tak jak z kremlowcami. Uderzysz Ukraińca powiedzą żeś antyukrainiec "wot Europa", zachciało się im Majdanu, nie to
@januszniepije: PKK jest organizacją terrorystyczną. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co do ruchu oporu, to zgadzam się, że wiele organizacji podziemia miało charakter terrorystyczny. Nie ma co wstydzić się tego słowa. Co prawda w odczuciu społecznym pojęcie "terrorysta" jest nacechowane negatywnie, ale to wcale nie oznacza, że mamy tego słowa nie używać w stosunku do członków organizacji, które walczą o niepodległość