Wpis z mikrobloga

To zdjęcie oburzyło Erdogana. [SPRAWDŹ MEMY]. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zgromadzenie Parlamentarnego Rady Europy wysłało do Turcji swoich obserwatorów, aby ci monitorowali przebieg referendum w Turcji. Stefan Schennac(członek ZPRE) stwierdził, że referendum "nie było ani sprawiedliwe ani wolne". Pewnie Turcy by nawet nie skomentowali tego stanowiska, gdyby nie jedno zdjęcie.

Na zdjęciu poniżej widać Andreja Hunko - niemieckiego parlamentarzystę z ramienia Die Linke będącego jednocześnie członkiem Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy - pozującego do zdjęcia z flagą kurdyjskiej organizacji terrorystycznej PKK.

Sprawa jest dość głośna. Te zdjęcie na TT wstawił nawet szef tureckiego MSZ-u - Mevlüt Çavuşoğlu.
#syria #geopolityka - może was zainteresować, bo to kolejny powód do napięcia na linii Berlin-Ankara #lagunacontent
Pobierz
źródło: comment_g8qsVXpr06n14i6JlWBCPVs0id3xtsPB.jpg
  • 10
z flagą kurdyjskiej organizacji terrorystycznej PKK

@JanLaguna: wiesz, dla Niemców ruchy oporu w trakcie II WŚ to też byli terroryści. Ja bym był uważny z doborem słów.
@Zuben: Kto powinien liczyć się ze zdaniem erDOGana aż do takiego stopnia? Ich machiny propagandowe są w stanie z każdej informacji zrobić przekaz dla własnych potrzeb.
Tak jak z kremlowcami. Uderzysz Ukraińca powiedzą żeś antyukrainiec "wot Europa", zachciało się im Majdanu, nie to
@fastmotion: Ten gość jest członkiem ZPRE.
@januszniepije: PKK jest organizacją terrorystyczną. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co do ruchu oporu, to zgadzam się, że wiele organizacji podziemia miało charakter terrorystyczny. Nie ma co wstydzić się tego słowa. Co prawda w odczuciu społecznym pojęcie "terrorysta" jest nacechowane negatywnie, ale to wcale nie oznacza, że mamy tego słowa nie używać w stosunku do członków organizacji, które walczą o niepodległość
@vendaval: Ale die Linke i w ogóle Niemcy są #!$%@?. Nie wiem co oni chcieli osiągnąć przez tą prymitywną prowokację. Może im na rękę jest jątrzyć w Turcji. Jak dla mnie to było wykonane z premedytacją. Może ty wiesz coś więcej. Co do nazwiska to domyśliłem się że nie jest niemcem ale to nie jest ważne. Robi w die Linkie i to jest meritum.
@Bonifacy96: Niemcy są przede wszystkim bezczelnie perfidni i wyrachowani. Polskie obozy, zapraszanie muzułmańskich nachodźców i ciągłe, nachalne próby narzucania kwot innym państwom, a teraz prowokowanie Turków ante portas. To dla mnie ma jakiś pokrętny sens, obcy dla większości z nas i niezrozumiały. Co najgorsze, nie biorą oni żadnych nauk z najnowszej historii po dwukrotnym totalnym przemeblowaniu Europy w pierwszej połowie ubiegłego stulecia. Czy przypadkiem nie należy odświeżyć starego, rzymskiego zawołania Ceterum