Wpis z mikrobloga

Jest tu na mirko wśród #niebieskiepaski lvl 25+ ktoś, kto spotyka się z małolatą lvl ok. 18?

Ja lvl 30, zadłużyłem się ze wzajemnością w takiej, która nie dość że jest uosobieniem wszystkiego co najbardziej cenię w kobietach, to jeszcze najprawdziwszym 10/10. Zastanawiam się czy z racji oczywistych różnic ma to jakąkolwiek przyszłość... Nie chciałbym jej zawracać głowy gdyby zaraz miała poczuć się jak zabawka wyrzucona do kosza.

Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami. #rozowepaski również.

#podrywajzwykopem #zwiazki
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Problemem może być to, że jesteście na zupełnie innych etapach życia. Jak Ty będziesz miał problemy w pracy, to ona będzie mieć klasówkę jutro, a potem kolosa. Inna skala inny tryb życia.

@Zgagulec: i co w związku z tym? Bo nie widzę problemu.
  • Odpowiedz
  • 1
@Andrzej_K: zadawanie takich pytań jest bezcelowe, bo wszystko jest zależne od charakteru, podejścia, priorytetów, dojrzałości. Każdy ma inne doświadczenia, jedni powiedzą definitywnie, że to nie ma sensu bo się raz na kimś niewłaściwym przejechali, drudzy, że 19 latki nie myślą poważnie o związkach. Sam musisz wiedzieć i sprawdzić. Ja mam różne doświadczenia w relacjach i związkach z różnicą wieku, ale nie zniechęciło mnie to- na cale szczęście!
Jeśli uważasz, że
  • Odpowiedz
@homeostaza: Właśnie. Ktoś taki jak Ona nie czai się za każdym rogiem. A naprawdę zawróciła mi w głowie, jak chyba nikt nigdy dotąd. Moje obawy tyczą się tylko i wyłącznie tego, czy w razie gdyby nam się nie ułożyło, ja Jej tym wszystkim jakiejś większej krzywdy nie zrobię.
  • Odpowiedz
@R039: Ja nie przychodzę tutaj po rozkazy a jedynie chciałem poszerzyć horyzonty prowokując dyskusję na ciekawy temat, który akurat mnie bezpośrednio dotyczy :)

A tak poza tym, to Twoja wypowiedź brzmi najsensowniej ze wszystkich jakie tu padły. Dzięki.
  • Odpowiedz
Jak na 17 latkę to według mnie nawet trzymamy związek mimo, ze rozpoczęty chyba dość niedojrzale. Jestem z nią już 1,5 roku. Zapoznałem się jak miała 16 lat w wakacje. Zdziwiło mnie to na początku, ale bardzo wierna jest i oddana, chyba się zakochała i chce mnie na sile zatrzymać i przekonywać do siebie, wiec obalam mity. Jak na nastolatkę przystało spodziewaj się inb, bo czasami zdarza się wykręcić awanturę o byle
  • Odpowiedz
@Visty: Nie czuje się się przez związek z Tobą trochę wyobcowana, wiesz, jak "czarna owca" w tym naszym konserwatywnym społeczeństwie? Nie jest w jakiś sposób szykanowana? Co na to jej starzy i generalnie rodzina? Nie jest dla ciebie zbyt infantylna? Nie macie problemów z tym jak spędzać czas wolny?
  • Odpowiedz
@Andrzej_K: Trochę czuje, jej rodzice już się oswoili, znajomi jej nic nie mówili, ale na ulicy ludzie się dziwnie patrzą (wyglada bardzo młodo 15 lat max), troszkę infantylna jest, niekiedy troszkę bardzo ale sam taki byłem. Problemów nie ma, nie wiem dokładnie co miałeś na myśli ale wszędzie nas wpuszczają i robimy to samo co robiłbym jakbym miał starsza partnerkę.

I przepraszam za masakryczny delay w odpowiedzi, mam nadzieje ze
  • Odpowiedz
@Andrzej_K: koleżanka związała się z facetem (32 lata), kiedy sama miała 19. Teraz ma 26, są małżeństwem z dzieckiem. Nikt z otoczenia nie dziwił się ich relacji, ona nad wiek dojrzała i nudna jak flaki z olejem wśród rówieśników, natomiast on wesołek, z nastoletnią energią. :D Wiek nie jest żadnym wyznacznikiem. Życzę szczęścia!
  • Odpowiedz