Wpis z mikrobloga

Generalnie jestem zszokowany tym, że młode dzieci w wieku 10-15 lat oglądają kanały typu Isamu, Medusa itd. Tacy ludzie są dla tych dzieciaków autorytetami, promują takie "postawy" jak przeklinanie, wyzywanie, pobicia, poniżanie itd.

Dzieci oglądając to są podatne na zły wpływ. Gdzie byli rodzice tych dzieci? Myślę, że po prostu nie wiedzieli, że takie zjawisko ma miejsce tak jak my do tej pory nie wiedzieliśmy. Ta sfera youtuba była swojego rodzaju terenem o którym wiedzieli tylko twórcy i dzieci ich oglądające. Ludzie z naszego pokolenia lat 80-90 nie wiedzieli o tym zjawisku.

Teraz gdy odkryliśmy tak rakogenne zjawisko w trosce o młodsze pokolenie widzów powinniśmy nagłośnić sprawę w mediach głównego nurtu oraz w oświacie. To jest idealny moment, aby ratować młodzież! Apeluje wysyłajmy maile do mediów głównego nurtu. Niech zainteresują się tą sprawą. Trzeba to nagłośnić bo tacy youtuberzy nie mogą "edukować".
#danielmagical #magicaldaniel #polskiyoutube
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@beep: Tragedia... to jest też lekcja dla nas. Myślę, że większość użytkowników wykop.pl są w takim wieku, że jeszcze nie mają dzieci, ale perspektywa ich posiadania nie jest wcale taka odległa. Powinno się edukować nie tyle dzieci, co też rodziców w sprawie zagrożeń i wpływu jakie internet ma w dzisiejszych czasach
  • Odpowiedz
@Rafikov: Najlepsze jest to, że w telewizji to filmu o 20 z cyckami nie puszczą bo hurr durr dzieci (tak, wiem, przesadzam), ale na YT hulaj dusza. W końcu nikt tego nie skontroluje itd.
  • Odpowiedz