Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Moze ktos z #rozowepaski #niebieskiepaski powie mi o co chodzi, bo to #logikarozowychpaskow w najczystszej odsłonie.
Moja dziewczyna (lvl 2 za7, zwiazek lvl3) miala kilka dni temu urodziny. Wrócilem szybciej z pracy, kupiłem jej kwiaty, zaprosilem na kolację do jej ulubionej restauracji.
Potem wróciliśmy do domu i dalem jej prezent, złoty pierscionek który podobał jej się na wystawie u jubilera o którym wspominała raz czy dwa.
Myślałem, ze sie ucieszy, w koncu sama chciala go dostac..
Dalem jej ten prezent, zaczęlismy się całować. W którymś momencie ona wstała, nakrzyczała na mnie nawet nie wiem o co. Pytałem co się dzieje, no ale padło to słynne "domyśl się"
Z łzami w oczach wyszła z domu i od tego wieczora nie wróciła, pojechała do rodzicow. Widzę, że żyje bo jest online na fb, ale w ogóle nie odpowiada na moje wiadomości i telefony.
Ktos mi to wyjasni? Jak to ugryźć? Co teraz zrobić? Czekać aż wróci i mnie przeprosi czy jechać tam?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Shyvana
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
@ostrvljanka też nie wiem, co jest złego w pierscionku o.O sama dostałam i spoko. Z drugiej strony to już 3 lata, może laska bardzo chciała, żeby to był zaręczynowy i bardzo się rozczarowała, że to jednak nie to, stąd te nerwy. Wniosek z tego taki, że trzeba ze sobą rozmawiać o takich rzeczach, zresztą brak rozmowy stoi chyba za dużą większością związkowych dram :P
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania nie oświadczyłes się to proste. Mogłeś jej kupić cokolwiek innego a dałeś jej pewnie to o czym marzy aczkolwiek dla Ciebie to nic nie znaczący kawałek złota. Jakby jej ktoś w pysk strzelił, próbowała robić dobra minę do złej gry ale nie dala rady. Chyba że to bait ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
Mój różowy sam prosił o pierścionek niezaręczynowy który jej się podobał, to go dostała przy najbliższej okazji. Pierwsze słyszę o takiej dramie. Boże ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: @ostrvljanka: @Natiti: @I4mL0: Bosze. Przecież dlatego pokazywała pierścionek na wystawie. To były te delikatne, kurcze, sugestie by niebieski się domyślił, że jej zdaniem czas by padł na kolana. Dla niektórych dwa lata to nie jest za wcześnie, pracowałem kiedyś z samymi babami to się nasłuchałem.
Kurde zresztą sam przez to przechodziłem gdy po 5 latach związku nagle moja zaczęła mi się zatrzymywać na
  • Odpowiedz
@thewickerman88: Dlatego trzeba być anty śluby i anty takie zachowania. Jak ktoś nie umie się dojrzale zachować i porozmawiać to k---a dlaczego miałaby sprawować poważną funkcję żony, a może i matki? Rozpieszczony bachor próbuje fochami ustawiać faceta do pionu xD To jest ta miłość do siebie samej, a facet to tylko narzędzie do uzyskiwania własnych celów xD Tak się też na pewno zachowuje partner, któremu można ufać i wszystko powierzyć
  • Odpowiedz
"domyśl się"

Nic nie jest tak destruktywne w związku jak nakazywanie domyślania się. Jak wysyłanie sprzecznych sygnałów, które mogą znaczyć wszystko i nic, a potem jeszcze robienie wyrzutów za nieodczytanie pragnień. To taki potrójny strzał, jakiś triple kick, gmatwanie rzeczy prostych jak budowa cepa. Takie zachowania powinno się przytępiać już w wieku nastoletnim, żeby później "poważne" damy nie podejmowały poważnych decyzji o ślubach czy dzieciach, by za moment się rozwieść, tak samo
  • Odpowiedz