@Mzil: Prosta sprawa - co ludzie chętniej oglądają na stadionie czy w TV? Gdzie są lepsi sponsorzy, większe wpływy z transmisji telewizyjnych, sprzedaży klubowych pamiątek? To właśnie dlatego piłka nożna jest tak wysoko opłacana ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■
@shaun_the_sheep: Nie podpinajmy wszystkich lekkoatletów pod wypowiedzi kilku gowniarzy z bólem dupy. Taki wybitny polski lekkoatleta Robert Korzeniowski nigdy nie narzekał, że zarabia za mało za swoje chodzenie. Sukcesow na koncie ma troche wiecej niz ten mlody kulomiot, a i baniek kilka zarobił podczas kariery.
@shaun_the_sheep: Wiem znam ta wypowiedz. Ale to wciaz nie wyznacznik calego srodowiska lekkoatletow. Zreszta w zeszlym roku jakies mlode gownisry tez sie pozalily ze malo zarabiaja, to pewien zeglarz je wyjasnil w moment kiefy napisal ze swoje starty, podroze po swiecie na zawody oraz sprzet sponsoruje sobie sam za grube pieniadze, bo sport uprawia siw dla sportu nie dla pieniedzy. Japy zamkniete xd
@Mzil: Przypomina mi się wypowiedź jakiegoś biegacza czy tam sprintera że piłka nożna to prostacki, prymitywny sport, nie jest taka wymagająca intelektualnie jak jego dyscyplina :D
@Mzil: a co z tenisistami, którzy tylko piłkę odbijają z jednej strony na drugą? a za co kierowcy f1 biero pinondze? tylko jeżdżo w kółko? a te murzyny z USA co kilka razy rzuca piłkę do jakiegoś kosza?
@Mzil: Spłycając piłkę do "on tylko biega za piłeczką" sam sobie wystawia świadectwo, bo można o nim powiedzieć "on tylko biegnie z punktu a do punktu b" albo "skacze do góry jak małpa". Generalnie ktoś tym gamoniom powinien wytłumaczyć, że pieniądze są tam, gdzie są kibice i sponsorzy.
@Mzil: co za pseudo sportowiec xD rzuci raz na jakiś czas kamykiem do przodu i chciałby zarabiać xD zerowy wysiłek to i zerowe zarobki. Jego sport ogranicza się do 5 sekund na scenie xD
#pilkanozna #rakcontent ? czy nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
piłka nożna to sport dla debili, nic tam nie trzeba myśleć
nie to co u mnie
Komentarz usunięty przez moderatora