Wpis z mikrobloga

Witajcie w ten piękny niedzielny dzień. Po niedzieli odbieram kawasaki er5 (już ustalone ze sprzedającym) i tak się zastanawiam nad ubiorem. Czy naprawdę trzeba wydawać aż tyle kasy co "piszą" ? Kasku wiadomo, że najtańszego nie kupię ale co z resztą? Czy naprawdę niezbędne jest wydać to minimum 2k na strój?
Wiem, że najłatwiej napisać ubieraj się za tyle na ile cenisz swoje życie ale wiecie jak z kasą jest. Polecacie coś w rozsądnych cenach, a przy tym w miarę odpowiedniego? Przeczytałem tyle postów już, że mam wrażenie, że ludzie śpią na kasie.
Interesuje mnie odzież tekstylna.
#motocykle
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KasparowGaming: ja dałem jakieś 7 stów za spodnie i kurtkę turystyczną z 4bikera, 2 stówy za buty używane, rękawice jakieś 150 zł a kask nolana kiedyś dostałem do motoru. Więc można się zmieścić w 1k, pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@KasparowGaming: Ciuchy produkowane są za granica i tam 2tys za cichy na moto to cena bardzo mała , tylko w polsce po przeliczeniu na zł wychodzi drogo , ciuchy dobrych marek za 2tys pln to takie minimum , możesz zawsze kupować jakieś chinskie wynalazki albo podróby ale takie rzeczy zawsze się mszczą i w-------ą bo tu zamek jebnie tam sie spruje , tam podszewka zacznie wychodzić i zacznie ci się
  • Odpowiedz
@Nahuiamitahata: @Raadecki: @Raadecki: @SanFable: Dzięki za szybkie odpowiedzi. Czyli ogólnie mówiąc nie ma sensu kombinować i trzeba wysupłać trochę. Da się ogólnie kupić coś uniwersalnego? W tym sensie, że na moto będę jeździł tylko jak będzie ciepło. CO jeśli jest 30 stopni,a ja chcę jechać do pracy? Nie upiekę się? Czy muszę kupować odzielne ciuchy na dni naprawdę upalne?
  • Odpowiedz
@KasparowGaming: lepiej wydać mniej na moto niż na ciuchy. Zawsze możesz pomyśleć o uzywkach.

Aha, ja jakoś też wydałem za swój strój coś między 2,5 a 3tysiami. I wcale nie mam super bajeranckich ciuchow. Ot tyle trzeba minimum wydać na nasze bezpieczenstwo
  • Odpowiedz
Czy naprawdę niezbędne jest wydać to minimum 2k na strój?

@KasparowGaming: Co kto lubi, serio, ja wydałem tyle na same buty :P Wszystko według potrzeb, jesli uważasz że potrzebne Ci są porządne ciuchy to je kup. Jesli wolisz jeździć w tańszych kup tańsze. Nie sugeruj się tym co ludzie piszą, każdy jest inny,. Jak film ma 1 gwiazdkę to i tak go obejrzę by wyrobić sobie opinię.
  • Odpowiedz
@KurzeJajko: Wkleję fotki po zakupie ;).
@blubi_su: tutaj jeszcze chodzi o co innego. Fundusze. Co z tego, że chcę super ciuchy jak mnie nie stać;). Po prostu robię mały "risercz" czy wysokie ceny produktu rzeczywiście oddają jego jakość. Często jest po prostu tak, że coś jest droże tylko dlatego, że jest "motocyklowe".
  • Odpowiedz
  • 0
@KasparowGaming rozsądny zestaw to z teksty zestaw seca, z 800 zł trzeba zapłacić i z kasków ja mam sharka s700 i polecam, jest przyzwoity. W dobrej cenie jest shark s600, widziałem na allegro po 330 zł, w sklepie mi zachwalali jeszcze te kaski Mt blade z tych tanich, ale nie miałem z nimi do czynienia. Dobrze jest się wybrać na bazar motocyklowy, ja w sobotę kupiłem dziewczynie skórzane kombi tschula za
  • Odpowiedz
@KasparowGaming: zacznij z czymś tańszym/używanym i wymieniaj systematycznie, to też jakiś sposób. Zależy pewnie jak chcesz jeździć. Dłuższe trasy wymagają lepszego przygotowania, bo tańsze buty po 2h jazdy mogą zacząć być niewygodne, to samo z rękawicami. No i masz zmienne warunki pogodowe, co też trzeba wziąć pod uwagę.
Nie ma złotego środka. Teraz już jest sezon, trzeba było się zainteresować jesienią, kupować jedną rzecz w miesiącu, do dziś miałbyś dobry
  • Odpowiedz