Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki z #trojmiasto a dokładniej #gdynia, powiedzcie mi proszę jak sie Wam mieszka bądź co sądzicie o dzielnicy Witomino?

Aktualnie mieszkam w Katowicach razem z żoną. Chce się tam wkrótce przeprowadzić i właśnie to są moje widełki cenowe za mieszkanie. Wiem, że macie basen, przedszkola i szkoły.

Czy jest bardzo zakorkowane? Czy jest bezpiecznie, mam na myśli pozostawienie skutera do jazdy wiosna-jesień na codzień pod blokiem?
Jakie są największe minusy Witomina?

Pozdrawiam Gdynian i Pomorzan.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@ZwyklyFacet to, czy jest bezpiecznie zależy gdzie konkretnie się chcesz przenieść. Generalnie Witomino jest raczej spokojne, chyba że arkowcy wracają z meczu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Co do korków - od poniedziałku do piątku po 16 z------e od kieleckiej, przez skrzyżowanie obok witawy w kierunku chwarzna.
  • Odpowiedz
@FIFO: Dlaczego mam tego nie robić?
Chyba do tej pory nie byłew w zażulonych Katowicach.
@Zataok: Nie wiem dokładnie gdzie się przeniosę, w zależności od tego gdzie się trafi atrakcyjne mieszkanie. Mój brat mieszka na Małym Kacku ale ceny mieszkań są tam kosmiczne.
Może polecacie inną dzielnice? 45m2 do 200 tyś.
Oczywiście wczesniej wynajem.
  • Odpowiedz
@ZwyklyFacet: kiedyś słyszałem ze od Witawy w lewo(patrząc od srodmiescia) mieszka patola ( ͡° ͜ʖ ͡°) a prosto od witawy jest spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

nie wiem ile w tym prawdy mnie tam nikt nigdy nie zaczepiał :)

do 250 tys w Wejherowie nawet 60-70 metrów dostaniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ZwyklyFacet: sprawdź oferty na wielkim kacku, ostatnio dwoje znajomych kupiło mieszkania po 220tys, ewentualnie za 250 można na brodwinie w Sopocie znaleźć jakieś, ale takie mieszkania w tej cenie długo nie stoją puste
  • Odpowiedz
@ZwyklyFacet: korki + dresiarnia, no i tam są stare bloki w zasadzie z wielkiej płyty, ale poza tym wszedzie blisko, ładna okolica, życ nie umierać.

W tej cenie może jeszcze coś na Grabówku/Leszczynkach ogarniesz, ale tam tez bloki dla typowych sebków,grazynek i brajanków
  • Odpowiedz
@ZwyklyFacet: Przeprowadziłem się na Witomino Leśniczówke jakiś rok temu i muszę powiedzieć że dla mnie idealnie się tu mieszka. Blisko siłownia, markety, w dodatku naokoło dzielnicy lasy a i tak do centrum jest 10 min autobusem. Jakiś typowych dresów nie spotkałem, to już nie te czasy co kiedyś. Mieszkania do remontu są zazwyczaj sprzedawane przez starsze osoby w niskich cenach. Ps Wiczlino to jak dla mnie już nawet nie Gdynia,
  • Odpowiedz
@DyzioPaladyn:
Naprawdę do centrum autobus dojeżdża w 10 minut? Mimo porannych korków?
Miasto w mieście, wszystko co jest potrzebne znajduje się na miejscu, świetnie.
Właśnie celujemy w mieszkanie do remontu. Zaaranżować według swojego pomysłu.
Wiczlino odpada. Nie chce mieszkać na peryferiach.
  • Odpowiedz