Wpis z mikrobloga

Czy coś #!$%@?łem czy tak powinno być:
Redukcja lekko, daję sobie 2g Białka na Kg masy ciała, ok 2g (do 2,5) Węglowodanów i reszta z tłuszczu. Węgle w miarę nisko bo jestem endo, jak wcinam to tyję. Potem planowałem z czasem ciąć trochę kcal z tłuszczu i tyle.
Ostatnio jednak zrobiłem eksperyment, mniej tłuszczu ale dodałem lekko węgli. Czyli wyszło 2g Białka, ok 3g węgli i reszta z tłuszczu. Waga zaczęła spadać szybciej. Zawsze wydawało mi się że węgle tylko przeszkadzają. Nie jest tak?
#mikrokoksy #silownia #dieta
  • 4
  • Odpowiedz
@thewickerman88:
Podpinam się do pytania. Również jestem na redukcji, białko wiadomo 2g/kgmc, węglę obcięte do minimum, trochę owsianych,jakieś warzywa, reszta tłuszcze. Waga stanęła i nie szło zejść niżej. Obcięcie tłuszczy a dodanie węgli ( i to makaronu/ryżu) spowodowało dalszy spadek wagi. Zobaczymy na jak długo ;)
  • Odpowiedz
@thewickerman88
@Detachment najprostszym wytlumaczeniem jest ze nieswiadomie zrobiliscie lekki refeed i organizm dostal nowy bodziec. Moznaby sie tu rozwodzic na temat roznic miedzy tluszczami i weglami ale to za duzo #!$%@? ta godzine ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz